Φωτιά στην Κάρυστο: Υπό μερικό έλεγχο – Ολονύχτιος εφιάλτης για τους κατοίκους

Φωτιά στην Κάρυστο: Υπό μερικό έλεγχο – Ολονύχτιος εφιάλτης για τους κατοίκους

Η εικόνα άρχισε να αλλάζει περίπου στις 4 τα ξημερώματα, όταν η δύναμη των ανέμων έπεσε αισθητά και έτσι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τις ενισχύσεις που είχαν καταφτάσει από ολόκληρη την Εύβοια, την Βοιωτία και την Φθιώτιδα μπόρεσαν να αναπτύξουν περίμετρο και να πολεμήσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την πυρκαγιά έως το πρώτο φως της ημέρας που την περιόρισαν σε μικροεστίες

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 7 το πρωί η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 11 τη νύχτα σε έκταση με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, στην Κάρυστο, κοντά στην διασταύρωση του Μπούρου και μεταξύ των οικισμών του Μετοχίου και του Αετού.

Η νύχτα μετατράπηκε σε έναν εφιάλτη για κατοίκους, παραθεριστές και πυροσβέστες που είχαν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αλλαγές στις κατευθύνσεις των ανέμων εντάσεως 6 μποφόρ, που πότε έσπρωχναν την φωτιά προς την μία κοινότητα και πότε προς την άλλη.

Μάλιστα, καθώς περιμετρικά του πύρινου μετώπου βρίσκονταν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και με εντολή του Δημάρχου Καρύστου εκκενώθηκαν εκείνες οι κατοικίες που βρίσκονταν πιο κοντά στη φωτιά και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο συνολικά 15 άτομα. Οι φλόγες σε αρκετές περιπτώσεις «έγλυψαν» αυλές αλλά ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια.

Η εικόνα άρχισε να αλλάζει περίπου στις 4 τα ξημερώματα, όταν η δύναμη των ανέμων έπεσε αισθητά και έτσι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τις ενισχύσεις που είχαν καταφτάσει από ολόκληρη την Εύβοια, την Βοιωτία και την Φθιώτιδα μπόρεσαν να αναπτύξουν περίμετρο και να πολεμήσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την πυρκαγιά έως το πρώτο φως της ημέρας που την περιόρισαν σε μικροεστίες.

Συνολικά επιχείρησαν 34 άντρες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ αρκετές δυνάμεις παραμένουν μέχρι την πλήρη κατάσβεση και προς αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων. Έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από την αρμόδια ανακριτική Υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα