Γλυκά Νερά: Τα “σκοτεινά” σημεία της έρευνας – Οι ενέργειες για να δοθούν απαντήσεις

Γλυκά Νερά: Τα “σκοτεινά” σημεία της έρευνας – Οι ενέργειες για να δοθούν απαντήσεις
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ⓒ 2021 Aggelos Barai/Associated Press

Ο 12ος τακτικός ανακριτής έχει ξεκινήσει νέο κύκλο ερευνών για να αποσαφηνίσει ζητήματα όπως το κίνητρο και η πιθανότητα προμελέτης του εγκλήματος. Πότε θα κληθεί ξανά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για νέα απολογία.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα για τη δολοφονία της Καρολάιν, μετά και την προφυλάκιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ο 12ος τακτικός ανακριτής έχει ήδη προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες στόχο έχουν να διευκρινιστούν “σκοτεινά” σημεία της υπόθεσης, που αφορούν στον ενδεχόμενο προσχεδιασμό και κίνητρο του κατηγορούμενου.

Κομβικό ρόλο στο δίλλημα αν ο καθ’ ομολογία δράστης πράγματι δεν είχε προαποφασίσει να σκοτώσει την 20χρονη σύζυγό του ή αν επρόκειτο για μία ανθρωποκτονία προμελετημένη, δεν αποκλείεται να παίξει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης της κάμερας ασφάλειας, η οποία ήταν εγκατεστημένη στο ισόγειο του σπιτιού. Αν και η κάρτα μνήμης, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, έχει εξαφανιστεί (σ.σ. υποστηρίζει ότι την έκοψε και στη συνέχεια την πέταξε), η ίδια η κάμερα ενδέχεται να δώσει πληροφορίες που θα συνδράμουν στην έρευνα.

Συγκεκριμένα, μία αναλυτικότερη εξέταση της από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ μπορεί να λύσει το μυστήριο γύρω από το πότε τελικά ξηλώθηκε και αφαιρέθηκε η συσκευή, καταδεικνύοντας ενδεχομένως αν η ενέργεια έλαβε χώρα στις 1:30 το βράδυ ή μετά το θάνατο της Καρολάιν στις 4 τα ξημερώματα.

Παράλληλα, θα καταδείξει και ποιος τελικά είναι ο χρήστης, ο οποίος μέσα σε δύο ώρες, από την 23:30 μέχρι την 01:19 τα ξημερώματα, προχώρησε σε “εγγραφή – επικοινωνία” μέσω της κάμερας ασφαλείας συνολικά 223 φορές από τις 356 εγγραφές – επικοινωνία που καταμετρήθηκαν τα τελευταία δύο 24ωρα.

Το ζήτημα φαίνεται πως έχει απασχολήσει και τον ίδιο τον ανακριτή, ο οποίος ρώτησε τον κατηγορούμενο κατά την 5ωρη απολογία του να εξηγήσει γιατί στο κινητό της Καρολάιν βρέθηκε screenshot με ώρα 00:23 από την κάμερα ασφαλείας, η οποία δείχνει τον ίδιο και το βρέφος στον καναπέ, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει πως η 20χρονη αδιαφορούσε για το παιδί. “Θεωρώ πως αυτό δείνχει ότι περίπου δύο ώρες αφότου είχε λάβει χώρα το περιστατικό με το μωρό στον καναπέ, εκείνη εξακολουθούσε να μην θέλει ούτε εμένα ούτε το παιδί” φέρεται να απάντησε ο 33χρονος.

Την ίδια ώρα, ο δικαστικός λειτουργός προχωρά και στη εξέταση νέων μαρτύρων, ιδιαίτερα ανθρώπων του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος του ζευγαριού, οι οποίοι θα μπορέσουν να αποσαφηνίσουν τις πραγματικές σχέσεις του ζευγαριού. Μεταξύ αυτών, δεν αποκλείεται να είναι και πρόσωπα που ήδη έχουν εξεταστεί από την αστυνομία στο προηγούμενο διάστημα, όπως η γειτόνισσα στα Γλυκά Νερά αλλά και η φίλη της Καρολάιν, αφού πλέον οι ερωτήσεις που θα διατυπωθούν, θα είναι στοχευμένες γύρω από συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Συμπληρωματική απολογία

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών θα οδηγήσει όπως είναι αναμενόμενο, στην κλήτευση του Μπάρμπη Αναγνωστόπουλου για συμπληρωματική απολογία, όταν πλέον ο 12ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, καταλήξει ότι έχει συγκεντρώσει όλα τα πρόσθετα στοιχεία που επιθυμεί. Σε κάθε περίπτωση, ο δικαστικός λειτουργός οφείλει από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να γνωστοποιήσει όλα τα νέα στοιχεία στον κατηγορούμενο, προκειμένου να λάβει γνώση και να τα αντικρούσει, αν το επιθυμεί.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα φαίνεται πως θα αποφανθεί τελικά η Εισαγγελία Ανηλίκων σχετικά με την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Οι εκθέσεις των αρμόδιων κοινωνικών λειτουργών, οι αιτήσεις των δύο οικογενειών αλλά και όλα τα πρόσθετα έγγραφα έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους εισαγγελείς, οι οποίοι αναμένεται να εκδώσουν διάταξη για το που θα μείνει για τους επόμενους λίγους μήνες το βρέφος, έως ότου τουλάχιστον αποφανθεί ο δικαστής οικογενειακού δικαίου για μια πιο μόνιμη ρύθμιση της κατάστασης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα