Η ακτοπλοΐα στην ηλεκτρονική εποχή: Προ των πυλών το e-ticket

Η ακτοπλοΐα στην ηλεκτρονική εποχή: Προ των πυλών το e-ticket

Υπεγράφη το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην ελληνική ακτοπλοΐα

Στην τελική ευθεία μπήκε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην ελληνική ακτοπλοΐα, μετά την υπογραφή την Τρίτη (13/01) του σχετικού σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η μεταρρύθμιση αυτή αναμένεται να συμβάλει στον εξορθολογισμό της ακτοπλοΐας, στην τόνωση της επιβατικής κίνησης, τη βελτιστοποίηση του συστήματος ελέγχου των επιβατών και την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, όπως και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με τη νέα ρύθμιση, οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική κράτηση των εισιτηρίων τους και να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις κάρτες επιβίβασης μέσω των "έξυπνων" κινητών τους.

"Με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση εισάγουμε την ακτοπλοΐα στην ηλεκτρονική εποχή, δημιουργώντας φιλικότερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες για τον επιβάτη. Αποτελεί μια ακόμη καινοτομία που εφαρμόσαμε, αναθεωρώντας τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Η ακτοπλοΐα αποτελεί την πύλη μέσα από την οποία ένα νησί αναπνέει, εξάγει, τροφοδοτείται και αναπτύσσεται. Για αυτό και, από την πλευρά μας, τους τελευταίους 18 μήνες εργαστήκαμε σκληρά για να υλοποιήσουμε ενέργειες που σήμερα ενισχύουν και εξορθολογίζουν τη λειτουργία της" δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

SHARE:

24Media Network