Η δομή της Τήλου κλείνει γιατί κρίθηκε ασύμφορη – Στον αέρα η επένδυση του Δήμου

Η δομή της Τήλου κλείνει γιατί κρίθηκε ασύμφορη – Στον αέρα η επένδυση του Δήμου
Πλάνο από το καμπ φιλοξενίας μεταναστών στην Τήλο 24media/Ειρήνη Αναδιώτη

Η Solidarity Now έκρινε το κόστος της δομή της Τήλου υπερβολικό και ευθέως αντίστροφο της αποτελεσματικότητάς της και αποφάσισε το κλείσιμό της.

Η δομή φιλοξενίας μεταναστών της Τήλου, που τόσο προβλήθηκε (δικαίως) ακόμη και από διεθνή ΜΜΕ, κλείνει για λόγους που έχουν να κάνουν περισσότερο με τον καθαρά οικονομικό τομέα.

Πολύ απλά η διατήρησή της κρίθηκε ασύμφορη οικονομικά από τους ιθύνοντες της Solidarity now, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που διαχειριζόταν τη δομή.

Οπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από αξιόπιστη πηγή “το κόστος ήταν διπλάσιο από ότι συνήθως και η αποτελεσματικότητα η μισή από ότι συνήθως, σ’ένα νησί μάλιστα πολύ μικρό και απομακρυσμένο”.

Τώρα βέβαια πόσο ακριβή ήταν μία δομή που είχε έναν μόνιμο εργαζόμενο είναι μία άλλη ιστορία, όπως και να έχει πάντως η απόφαση πάρθηκε.

Οι τελευταίοι πρόσφυγες της Τήλου θα αναχωρήσουν για την Αθήνα το αργότερο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου γιατί στην πρωτεύουσα, όπως τονίστηκε, θα βρουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και επανένταξης.

Στην Τήλο όμως τους περίμενε η “έτοιμη” ΚΟΙΝΣΠΕΠ που έχει στήσει ο Δήμος (πρότυπο τυροκομείο) επένδυση που κινδυνεύει να μείνει στα χέρια της Δημάρχου Μαρίας Καμμά και ενώ έχουν αγοραστεί τα ζώα.

Πλέον, αναζητείται λύση. Και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που μάλλον πιάστηκε στον ύπνο, τρέχουν. Είναι φανερό όμως ότι οι ΜΚΟ σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ παίζουν όλο το παιχνίδι στο μεταναστευτικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα