Ηλιούπολη: Η μαρτυρία του δικηγόρου Γ. Μυκονιάτη αποδομεί το αφήγημα της ΕΛΑΣ

,  19,       .

   .,    ,  , ,  ,    11 17 ,  ,     .
(EUROKINISSI/ )
, 19, . ., , , , , 11 17 , , . (EUROKINISSI/ ) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Μυκονιάτης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της κοπέλας από την Ηλιούπολη και η μαρτυρία του έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυκονιάτης ήταν ένας από τους ανθρώπους που "σήκωσαν" στους ώμους τους το Σάββατο την υπόθεση της κοπέλας από την Ηλιούπολη η οποία έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Ο Ελληνας νομικός με τοποθέτησή του στο facebook αποδομεί το αφήγημα της ΕΛΑΣ σχετικά με το αν θα έπρεπε ή όχι να παρίσταται δικηγόρος μαζί με την κοπέλα και υπογραμμίζει τη σημασία της αλληεγγύης.

"Χθες το μεσημέρι χάρη στο θάρρος μίας εργαζόμενης σε καφέ της Ηλιούπολης η οποία αντί "να κοιτάξει την δουλειά της" επέλεξε να κάνει το σωστό, μία 18χρονη κοπέλα την οποία ο αστυνομικός σύντροφος της κακοποιούσε και εξέδιδε συστηματικά έσπασε τον φόβο και τον κατήγγειλε.

Χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξε η συλλογικότητα Witches Of The South η οποία ήταν αυτή που έλαβε πρώτη την καταγγελία, εξασφαλίστηκε η αναγκαία δημοσιότητα ώστε να σταματήσει κάθε σκέψη από την πλευρά του κράτους για συγκάλυψη.

Ωστόσο ακόμα και τώρα που η Ελληνική Αστυνομία αναγκάστηκε να απαντήσει με ανακοίνωση της γιατί χθες για τόσες ώρες δεν μας επετράπη ως συνήγοροι (μαζί με την εξαιρετική συνάδελφο Antonia Legaki ) να δούμε την κοπέλα στο Εσωτερικών Υποθέσεων, παρά για λίγα λεπτά επιμένουν εμμονικά να αναφέρουν ότι ως μάρτυρας δεν είχε δικαίωμα να έχει συνήγορο.

Προφανώς και δεν αναφέρουν πως η κοπέλα είχε εμφανιστεί ώρες πριν στο ΑΤ Ηλιούπολης με πρόθεση να καταθέσει μήνυση και ως εκ τούτου να δηλώσει παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας και άρα να παρίσταται μετά συνηγόρου σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και με αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη δεν έλαβαν την κατάθεση της αλλά την μετέφεραν στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Είναι η ίδια αστυνομία εξάλλου που μετά από κάθε σύλληψη σε πορεία δεν επιτρέπει σε συλληφθέντες να δουν δικηγόρο παρά μόνο μετά από πολλές ώρες και ενώ έχει ήδη καταστρατηγηθεί κάθε σχετική δικονομική διάταξη προστασίας των δικαιωμάτων όσων έχουν συλληφθεί.

Εγώ, παρ' όλα αυτά θα κρατήσω την ουσία και αυτό που έχει σημασία στο τέλος.

Η κοπέλα είναι πλέον μακριά από το κακοποιητικό της περιβάλλον. Γι αυτό από αύριο ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη, κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά και κυρίως ακόμα περισσότερο φεμινισμό.

Αυτά σώζουν ζωές όπως αποδείχτηκε. Για το κράτος θα κρατάω ακόμα μερικές αμφιβολίες".

Ο κ. Μυκονιάτης βρέθηκε σχεδόν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της κοπέλας. Πολύ αργότερα το Σάββατο κατάφερε να την δει ελάχιστα στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Από την πρώτη στιγμή η κοπέλα έφερε τραύματα σε πρόσωπο και στο σώμα της.

Λίγα λεπτά πριν η κοπέλα φύγει συνοδευόμενοι από αστυνομικούς με αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά, της είχε δωθεί η υπόσχεση ότι θα είχε πρόσβαση στους δικηγόρους της. Τελικά, αυτή η υπόσχεση δεν τηρήθηκε ποτέ, γεγονός το οποίο καθιστά έκθετη την ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ηλιούπολη, Κακοποίηση, Αστυνομία, Δεν Είστε Μόνες
SHARE:

24Media Network