Κακοκαιρία Μήδεια: Σοβαρά προβλήματα και τεράστιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Κακοκαιρία Μήδεια: Σοβαρά προβλήματα και τεράστιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση
News 24/7

Μεγάλα προβλήματα στην Αττική και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Μήδεια που πλήττει την χώρα τις τελευταίες μέρες

Τουλάχιστον 30 δήμοι στην Αττική έμειναν χωρίς ρεύμα, από το πέρασμα της κακοκαιρίας “Μηδεια”, ενώ πολλά προβλήματα προκλήθηκαν σε δρόμους και κατοικίες με την πυροσβεστική να δέχεται από την Κυριακή περισσότερες από 1.850 κλήσεις.

Μέχρι, τουλάχιστον τις 7:00 της Τετάρτης, η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας θα παραμείνει κλειστή, σχεδόν για δεύτερο 24ωρο, ενώ ο Δήμος Διονύσου κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κλείνει η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, για την Κακοκαιρία Μήδεια eurokinissi

Η παγωμένη Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας eurokinissi

Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στην Αττική έχουν αναλάβει συνεργεία του στρατού, καθώς και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Λαμία και τη Λάρισα, ενώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το έργο της αποκατάστασης δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Η “Μήδεια” αναμένεται να αποχωρήσει από την Αττική και την Εύβοια το πρωί της Τετάρτης, ήδη όμως πλήττει περιοχές της Κρήτης, προκαλώντας και εκεί σωρεία προβλημάτων.

Ο σχεδιασμός των δράσεων του στρατού και της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, έγινε στην σημερινή έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά, στην Πολιτική Προστασία και δόθηκαν επιτόπου οι εντολές και οι κατευθύνσεις για την άμεση υλοποίηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή της κυβέρνησης προς την Πολιτική Προστασία, να αναλάβει την ευθύνη του έργου αποκατάστασης των ζημιών.

Ειδικότερα, οι εκτεταμένες βλάβες στην ηλεκτροδότηση που έχουν προκληθεί κυρίως από πτώσεις δέντρων εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει την Αττική και η προφανής αδυναμία του ΔΕΔΔΗΕ να ανταποκριθεί, οδήγησαν την Κυβέρνηση να ζητήσει την ενεργοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα συνεργεία, ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Ποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα

Όπως αναφέρει η τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΗΕ, χωρίς ρεύμα αυτή την ώρα βρέθηκαν οι εξής περιοχές: Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Μηχανάκι καλυμμένο με χιόνια Eurokinissi

Πολλά προβλήματα ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία Μήδεια Eurokinissi

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Διαχειριστή, περί τα 400 άτομα του τεχνικού του προσωπικού συντονισμένα με δυνάμεις των Δήμων, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Στρατού, προσπαθούν αυτή την ώρα να ολοκληρώσουν τη διάνοιξη κεντρικών αλλά και παράπλευρών/βοηθητικών οδών καθώς και να ολοκληρώσουν απαραίτητα κλαδέματα δέντρων, προκειμένου τα συνεργεία του να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου και να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Χιονόπτωση στον Διόνυσο Αττικής Eurokinissi

58 βλάβες στη μέση τάση έχουν βυθίσει 29 γειτονιές στο σκοτάδι. Το κυριότερο πρόβλημα αφορά στην προσβασιμότητα των συνεργείων, λόγω των δυσπρόσιτου των περιοχών εξαιτίας του πυκνού χιονιού.

Νέα σύσκεψη το πρωί στην Πολιτική Προστασία

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία, νέα τεχνική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη στις 07.45, υπό τον Υφυπουργό, Νίκο Χαρδαλιά, με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, του Διευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιου Μάνου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιου Τόσιου.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Χαρδαλιάς eurokinissi

Σκοπός της σύσκεψης, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, σε συνέχεια της ενεργοποίησης Πολιτικής Προστασίας και Στρατού για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Θα λάβουν, επίσης, μέρος ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιο Μάνο.

Κακοκαιρία Μήδεια: Πρωτόγνωρες εικόνες στην Αθήνα

Παρά τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια στην χώρα, το πρωί της Τρίτης, οι εικόνες της χιονισμένης Αθήνας, ήταν μοναδικές.

Η Ομόνοια κατά το πέρασμα της Κακοκαιρίας "Μήδεια" EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με το χιόνι να φτάνει ακόμη και στις παραλίες των Νοτίων Προαστίων, πολλοί ήταν εκείνοι που επιχείρησαν να κυκλοφορήσουν στους χιονισμένους δρόμους της πρωτεύουσας.

Φιλοπάππου Νews24/7

O λόφος του Στρέφη χιονισμένος News24/7

ΦΑΛΗΡΟ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi

Eurokinissi

Κακοκαιρία Μήδεια: Πώς θα κινηθούν αύριο τα ΜΜΜ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και αύριο 17/2 να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία και ταυτόχρονα να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά., εφόσον αυτό καταστεί εφικτό.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και σήμερα, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Δρομολόγια θα διεξάγονται επίσης σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη αύριο την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων υποδομής, αύριο Τετάρτη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κυκλοφορήσει περιορισμένα δρομολόγια, του Προαστιακού στις διαδρομές: KIATO – ΛIOΣIA, ΛIOΣIA – ΠΛAKENTIAΣ, ΠΛAKENTIAΣ – AEPOΔPOMIO. Εφόσον τα προβλήματα υποδομής αποκατασταθούν, θα αποκατασταθούν σταδιακά και τα δρομολόγια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα