Κακοκαιρία Μήδεια: Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος σε δεκάδες περιοχές

Κακοκαιρία Μήδεια: Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος σε δεκάδες περιοχές
Χιονόπτωση στον Διόνυσο Αττικής Eurokinissi

Εκατοντάδες νοικοκυριά, κυρίως των Βορίων προαστίων, παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση. Πού εντοπίζονται αυτή την ώρα διακοπές ρεύματος. Πιθανώς να επιστρατευθεί και ο στρατός για να υπάρξει ταχύτερη αποκατάσταση.

Συνεχίζονται οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, η πλειονότητα των οποίων οφείλονται σε ζημιές στο δίκτυο από την πτώση δέντρων, σε δεκάδες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια.

Μόνο στα Βόρεια προάστεια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτήν την ώρα εντοπίζονται σε Δροσιά, Εκάλη, Άγιο Στεφανο, Άνοιξη, Παπάγου, Διόνυσο και τμήματα στην Κηφισιά και Νέα Ερυθραία.

Ακόμα, όπως αναφέρει ο ΔΕΔΗΕ, υπάρχουν και διάσπαρτες διακοπές σε διαφορά σημεία που αφορούν κάποια οικοδομικά τετράγωνα.

Σύμφωνα με το κανάλι του Mega θα επιστρατευθεί και ο στρατός για να υπάρξει ταχύτερη αποκατάσταση στα προβλήματα της ηλεκτροδότησης. Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για το χρόνο αποκατάστασης.

Ενισχύσεις στην Αττική από άλλες Περιφέρειες

Ενισχύσεις από άλλες Περιφέρειες για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης επιστρατεύει ο ΔΕΔΔΗΕ καθώς παραμένουν τα προβλήματα, κυρίως στα Βόρεια Προάστεια της Αττικής.

Συγκεκριμένα οι 400 τεχνικοί της Αττικής ενισχύονται με επιπλέον 60 άτομα από τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Οι δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ, των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Στρατού, προσπαθούν αυτή την ώρα να ολοκληρώσουν τη διάνοιξη κεντρικών και παράπλευρων/βοηθητικών οδών καθώς και να ολοκληρώσουν απαραίτητα κλαδέματα δέντρων, προκειμένου τα συνεργεία του να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου και να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και έως τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική προέβησαν στην κοπή και κλάδεμα περισσότερων από 700 δένδρων που είχαν πέσει στο Δίκτυο κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης (ΜΤ). Συνολικά έχουν γίνει εκατοντάδες χειρισμοί στο δίκτυο Μέσης Τάσης και έχουν επαναφερθεί περί τις 35 γραμμές ΜΤ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ακόμη ότι θα συνεχίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα