Κακοκαιρία: Παγετός, χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα – Πού έπεσε ο υδράργυρος στους -11,3 βαθμούς Κελσίου

Κακοκαιρία: Παγετός, χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα – Πού έπεσε ο υδράργυρος στους -11,3 βαθμούς Κελσίου
Χιονόπτωση intime

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται από το βράδυ της Παρασκευής σε ολόκληρη τη χώρα. Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος έδειξε -11,3 βαθμούς και πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Μαίνεται το νέο κύμα κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα, με την θερμοκρασία να πέφτει υπό το μηδέν σε πολλές περιοχές, ενώ η χαμηλότερη εντοπίστηκε στο Σέλι με το θερμόμετρο να φτάνει τους -11,3 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Σέλι (-11,3 βαθμοί), στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας (-9,9), στο Παρανέστι Δράμας (-7,4), στον Βώλακα Νευροκοπίου (-6,7), στο Τέροβο Ιωαννίνων (-6,6) και στην Πάρνηθα (-6,5).

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ πρόσκαιρες σποραδικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στα δυτικά, στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα φτάσει τους 10-12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 8-9 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα

Μέχρι τα βόρεια προάστια της Λαμίας έφτασε το πρωί του Σαββάτου ο χιονιάς. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε να χιονίζει στο δρόμο προς Δομοκό, Καλαμάκι και Δίβρη, ενώ ασθενή χιονόπτωση είχαμε και στα βόρεια προάστια της πόλης, χωρίς φυσικά να το στρώσει.

Μάλιστα για κάποια ώρα χιόνιζε, ενώ ταυτόχρονα είχε και ήλιο, με τον υδράργυρο να δείχνει στη βόρεια Λαμία 3 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Όπως γράφει το lamiareport, χιόνι έπεσε και στον άξονα προς Μπράλο, καθώς και στα χωριά Ελευθεροχώρι, Σκαμνό, Οίτη, Παύλιανη, Καστανιά.

lamiareport

Χιόνια έπεσαν τα ξημερώματα και στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, ενώ ασθενή χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου και σε περιοχές της ανατολικής Φθιώτιδας, Ράχες, Πελασγία, Μύλους.

lamiareport

Η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Φθιώτιδας και του Δήμου Λαμιέων είναι σε εγρήγορση από τα ξημερώματα και παρεμβαίνουν όπου χρειαστεί.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων γίνεται μέχρι στιγμής χωρίς προβλήματα τόσο στο εθνικό, όσο και σε όλους τους βασικούς άξονες του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Χαμηλές θερμοκρασίες και στη Βόρεια Ελλάδα

Χαμηλές παραμένουν οι θερμοκρασίες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ωστόσο οι χιονοπτώσεις δεν έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ημαθία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 92ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς και στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγάδια.

Στην Πέλλα, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και στη Χαλκιδική από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).

Καιρός: “Παγώνει” η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες

Θυελλώδεις βοριάδες, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες. Μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος πολύ κρύος καιρός με δύο διαταραχές, η πρώτη το Σαββατοκύριακο και η δεύτερη την Τρίτη που θα προκαλέσει περισσότερα φαινόμενα.

Σήμερα Σάββατο ασθενείς βροχές ή χιονόνερο προβλέπεται στην ανατολική χώρα και κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Πρόσκαιρες και μικρής έντασης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση, στο Ιόνιο έως 7, στο Αιγαίο μέχρι 8 και τοπικά και στην περιοχή των Κυθήρων έως και 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 6 με 8 βαθμούς περίπου και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπερνά στις περισσότερες περιοχές τους 6 με 8 βαθμούς και μόνον στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα