Καταγγελίες Κασιδιάρη κατόπιν… ενοχής

Καταγγελίες Κασιδιάρη κατόπιν… ενοχής
Ηλίας Κασιδιάρης Eurokinissi

"Έχει καταστραφεί η ζωή μου για ένα έγκλημα που δεν έχω καμία σχέση", δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Ότι έχει καταστραφεί η ζωή του για ένα έγκλημα με το οποίο δεν έχει καμία σχέση, ανέφερε ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή“, τέως βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, απευθυνόμενος στο δικαστήριο, προσθέτοντας πως συντάσσεται με την εισαγγελική πρόταση σε ό,τι αφορά την εγκληματική οργάνωση.

“Ζητώ ως κατηγορούμενος να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την κρίσιμη ωρα και το δικαστήριο να αποδείξει την ενοχή αλλά και την αθωότητά ενος κατηγορουμενου. Εχει καταστραφεί η ζωή μου για ενα έγκλημα που δεν εχω καμία σχέση, που εχει καταδικάσει και εχω πει οτι είναι μια εγκληματική πράξη. Συντάσσομαι με την εισαγγελική πρόταση για το προσβλητικό έγκλημα της εγκληματικής οργάνωσης”, ανέφερε ο Κασιδιάρης.

Ο καταδικασθείς, κατήγγειλε, μάλιστα, και κυβερνητική παρέμβαση, προσκομίζοντας στο δικαστήριο στοιχεία από την αρση απορρήτου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Κατονομάζει παράγοντα της κυβέρνησης Σαμαρα ο οποίος συνομιλούσε τηλεφωνικά με πρόσωπο, το οποίο δύο ημερες πριν τη δολοφονία Φύσσα συνομιλούσε με το Γ. Ρουπακιά.

“Εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός που ανηκει σε συγκεκριμενο παράγοντα από τη γενική γραμματεία του συντονισμού του κυβερνητικού εργου. Ειναι Κυβερνητικό πρόσωπο. Μιλάμε για ανώτατο πρόσωπο, τον εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά. Πρόκειται για κυβερνητικές παρεμβάσεις. Να ερθει να μας πει τί ελεγε με τον καθ’ομολογία δολοφόνο λίγες μέρες πριν τη δολοφονία.

Ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός έχει τηλεφωνική επικοινωνία την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, δυο ήμερες πριν τη δολοφονία, με πρόσωπο που έχει σχέση με τον καθ ομολογία δολοφόνο Ρουπακια. Υπάρχουν συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες το καλοκαίρι. Ζητώ ως κατηγορούμενος να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμη και αυτή την κρίσιμη ώρα.

Δεν έχω καμία σχέση, δεν υπάρχει καμία δική μου επικοινωνία. Ζητώ να διευθετηθούν τα στοιχεία. Ζητώ ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας να έρθει εδώ στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε στην προκειμένη περίπτωση τι έλεγαν σε όλα αυτά τα τηλέφωνα. Ζητώτην κατά αντιπαράσταση εξέταση του μαζί μου”.

Καμπαγιάννης: “Κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς”

Την τοποθέτηση του Ηλία Κασιδιάρη, ενώπιον του δικαστηρίου σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, κάνοντας λόγο για “Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει την φυλακή”.

Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει την φυλακή Μετά τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Κασιδιάρης, πανικόβλητος εν…

Posted by
Thanasis Kampagiannis on 
Wednesday, 21 October 2020

“Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει την φυλακή

Μετά τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Κασιδιάρης, πανικόβλητος εν όψει της απόφασης για την αναστολή ή μη της ποινής του, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και πέταξε μια αστεία στρακαστρούκα. Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Βαρτζόπουλου. Πρόκειται για αστειότητες: έχει ήδη προκύψει ότι η ΗΓΕΣΙΑ της Χρυσής Αυγής μιλούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με τον Γενικό Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Παναγιώτη Μπαλτάκο. Αν ο Κασιδιάρης ψάχνει να βρει τη σχέση της εγκληματικής οργάνωσης με την τότε κυβέρνηση, ας απευθυνθεί στον συνεργάτη του στη Βουλή χρυσαυγίτη Ζούμπο ο οποίος τον ενημέρωνε για τις κατευθύνσεις που έδινε ο Μπαλτάκος για την ψήφο της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης.

Επί πεντέμιση χρόνια δεν έρχονταν στο δικαστήριο. Και τώρα που καταδικάστηκαν και επίκειται η φυλάκισή τους, θυμήθηκαν τη δικογραφία την οποία χαρακτήριζαν “γελοία”.

Κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς, επιθανάτιος ρόγχος του ναζιστικού μορφώματος”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα