Κιβωτός του Κόσμου: Οι κακοποιητές είναι ακόμη μέσα στις δομές – Τα θύματα κινδυνεύουν

Κιβωτός του Κόσμου: Οι κακοποιητές είναι ακόμη μέσα στις δομές – Τα θύματα κινδυνεύουν
ΙΝΤΙΜΕ

Ανθρωποι που έχουν υποδειχθεί ως κακοποιητές από τα θύματα βρίσκονται ακόμα μέσα στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Οι εκβιασμοί και οι απειλές συνεχίζονται.

Εχουν περάσει πια μερικές εβδομάδες από την ώρα που οι πάντες έστρεψαν την προσοχή τους στην Κιβωτό του Κόσμου και τον προβληματικό, τουλάχιστον, τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός αυτός λειτουργούσε.

Διαβάσαμε τα πάντα: Για κακοποιητικές συμπεριφορές που έφταναν μέχρι το ανελέητο ξύλο, για υποκρισία των επικεφαλής που ενώ ήξεραν διοργάνωναν σόου για την τηλεόραση και τα μίντια και για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Η κατάθεση του 19χρονου, πρώην τρόφιμου δομής, ήταν χαρακτηριστική.

Και ενώ οι κακοποιητές έχουν ήδη υποδειχθεί από δεκάδες, πλέον, μαρτυρίες, ενώ ακόμα και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, άνθρωποι προσέρχονται αυτοβούλως στις αρχές να καταθέσουν, ενώ ξηλώθηκε το διοικητικό συμβούλιο και αντικαταστάθηκε από άλλο οι κακοποιητές κατοικοεδρεύουν ακόμη μέσα στις δομές. 

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικότητα. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται έτσι ώστε να απαγορευτεί η είσοδος στις δομές των ανθρώπων που έχουν υποδειχθεί ως κακοποιητές κινούνται πολύ αργά με συνέπεια ο εφιάλτης πολλών παιδιών να παρουσιάζεται ακόμη ζωντανός, με σάρκα και οστά, μπροστά τους.

Τα πρόσωπα είναι γνωστά και κατέχουν ακόμη θέσεις ευθύνες. Το χειρότερο; Ακόμη και στενά συγγενικά τους πρόσωπα εξακολουθούν να εργάζονται στις δομές. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα συζύγου στελέχους ο οποίος έχει υποδειχθεί από τους μάρτυρες ως κακοποιητής (στον οποίο μάλιστα “χρεώνουν” πολύ “βαριές” πράξεις). Η εν λόγω φέρεται να δηλώνει (και να είναι) κοινωνική λειτουργός!

Υπάρχουν και άλλα συγγενικά πρόσωπα. Αδέλφια και μάνα που επίσης εργάζονται στις δομές και ακόμα δεν έχουν απομακρυνθεί πράγμα που όπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι απαραίτητο για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι έρευνες.

Την ίδια ώρα οι απειλές εναντίον θυμάτων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με προφανή στόχο ον εκφοβισμό. Τα παιδιά αυτά, είτε διαβιούν ακόμα μέσα στις δομές, είτε έξω, βρίσκονται πλέον σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Τα καταβάλλει ο φόβος για τα μελλούμενα και η απόγνωση. Οι απειλές, δηλαδή, για τις οποίες οι αρχές είναι επισήμως ενήμερες, πιάνουν τόπο αφού τα στόματα σφίγγονται και οι καρδιές παγώνουν.

Εν αναμονή κρίσιμων καταθέσεων για την υπόθεση είναι αναγκαίο οι ρυθμοί να γίνουν πιο γρήγοροι και τα θύματα να προστατευτούν απολύτως από τους θύτες που όπως φαίνεται συνεχίζουν, ακόμη και τώρα το κακοποιητικό έργο τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα