Κορονοϊός: Οι Ισπανοί βγήκαν στα μπαλκόνια και χειροκρότησαν το ιατρικό προσωπικό

Κορονοϊός: Οι Ισπανοί βγήκαν στα μπαλκόνια και χειροκρότησαν το ιατρικό προσωπικό
Οι Ισπανοί βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκρότησαν το ιατρικό προσωπικό για τη μάχη που δίνει με τον κορονοϊό AP Photo/Manu Fernandez

Υπέροχες εικόνες σε πολλές πόλεις της Ισπανίας, με τους πολίτες να βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και να χειροκροτούν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης το ιατρικό προσωπικό της χώρας.

Η κατάσταση στην Ισπανία είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ να ανακοινώσει το βράδυ του Σαββάτου την επιβολή σχεδόν ολικής καραντίνας, με τους κατοίκους να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Σάββατο έγιναν γνωστά 1.500 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ανέλθει σχεδόν στα 5.700, εκ των οποίων 187 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Σάντσεθ, πολύς κόσμος σε αρκετές πόλεις της Ισπανίας, όπως είναι η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, η Παμπλόνα και η Βαλένθια, βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκρότησαν το ιατρικό προσωπικό, το οποίο δίνει τεράστια μάχη για να περιορίσει τον κορονοϊό.

Ουσιαστικά, μ’ αυτό τον τρόπο οι πολίτες ήθελαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, αλλά και να τονώσουν ψυχολογικά τόσο τους ιατρούς όσο και τους νοσηλευτές στο δύσκολο έργο τους. Θυμίζουμε πως κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Ιταλία, με τους πολίτες να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να τραγουδούν, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να δώσει δύναμη ο ένας στον άλλο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα