Κορονοϊός: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης – Ποιες περιοχές είναι “πορτοκαλί” και “κόκκινες”

Κορονοϊός: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης – Ποιες περιοχές είναι “πορτοκαλί” και “κόκκινες”
MotionTeam

Με 667 κρούσματα σε ένα 24ωρο πολλά είναι αυτά που αναμένεται να αλλάξουν τις επόμενες ώρες σε περιοχές της Ελλάδας οπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο.

Μετά τα 667 κρούσματα κορονοϊού και τις έκτακτες επισκέψεις του Νίκου Χαρδαλιά σε Καστοριά και Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και την Πέμπτη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο οτι ο χρωματισμός στον χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας θα αλλάξει.

Μέχρι στιγμής παραμένει στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) η Κοζάνη ενώ η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ένα βήμα πριν γίνει πορτοκαλί (αυξημένης επιτήρησης) καθώς κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ 125 κρουσμάτων κορονοϊού  σε μόνο ένα 24ωρο. Είναι δε χαρακτηριστικό οτι από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου, η Θεσσαλονίκη καταγράφει τετραπλάσιο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με το πρώτο δεκαήμερο του ίδιου μήνα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατα την ενημέρωση για την πορεία της Covid 19 είπε πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 652 ενεργά κρούσματα και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Σε αυξημένη επιτήρηση βρίσκονται: Καστοριά, Ιωάννινα, Πέλλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ζάκυνθος, Αχαϊα, Αττική, Σάμος, Λέσβος, Ηράκλειο και ορισμένα νησια των Κυκλάδων.

 

Η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπο τον πρωθυπουργό αναμένεται να αλλάξει τα στοιχεία αυτά ενώ νωρίτερα ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκρυσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως ο κορονοϊός καλπάζει σε νεαρές ηλικίες και τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί ιδιαίτερα σε περιφέρειες του σχετικά πιο βόρειου τμήματος της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, οι Σέρρες και η Καστοριά.

Την Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί την Καστοριά και την Πέμπτη τη Θεσαλονίκη, δύο περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα