Κορονοϊός: Σαρώνει στα σχολεία, αλλά για το Υπουργείο όλα καλά

Μαθήτριες και μαθητές σε δημοτικό σχολείο
Μαθήτριες και μαθητές σε δημοτικό σχολείο EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΨΑΝΗΣ

Μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες, τα κρούσματα κάτω των 17 ετών ανήλθαν σε 7200! Για το Υπουργείο Παιδείας όμως όλα πηγαίνουν εξαιρετικά...

Μιλώντας την Τρίτη στο Mega για τη διασπορά της πανδημίας στα σχολεία της χώρας, η Νίκη Κεραμέως τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα.

"Στη χώρα μας έχουμε πάνω από 80.000 τμήματα στα σχολεία. Αυτή τη στιγμή, κλειστά τμήματα λόγω κορονοϊού έχουμε μόνο 8 σε πάνω από 80.000. Έχουμε θέσει σε εφαρμογή σε συνεργασία με τους τους ειδικούς ένα αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει πάρα πολλά τεστ" είπε η Υπουργός Παιδείας.

ADVERTISING

Ως συνήθως, η κα Κεραμέως είπε τη μισή αλήθεια. Επέλεξε το νούμερο που την βόλευε και το οποίο ακούγεται πολύ χαμηλό αλλά απέφυγε να πει πόσα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στα ελληνικά σχολεία τις δύσκολες επτά ημέρες.

Να της φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μόνο το τελευταίο εφταήμερο οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν συνολικά 7200 κρούσματα σε παιδιά από 17 ετών και κάτω! Περίπου 1000 κάθε μέρα δηλαδή και κάτι παραπάνω.

Μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη εντοπίστηκαν 2400 κρούσματα σε παιδιά κάτω των 17 ετών, σε μαθητές δηλαδή όλων των βαθμίδων. Ο δε μέσος όρος του Οκτωβρίου ήταν περίπου 700 παιδιά την ημέρα θετικά.

Αλλά φυσικά τμήματα δεν κλείνουν. Πώς να κλείσουν όταν το πρωτόκολλο προβλέπει κλείσιμο τμημάτων μόνο όταν εντοπιστούν θετικά τα μισά παιδιά της τάξης συν ένα. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ιδιαίτερα για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ότι το τμήμα κλείνει εάν νοσήσουν ταυτόχρονα, 12, 13, ή 14 μαθητές ανάλογα με το συνολικό αριθμό των μαθητών του τμήματος.

Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί παραμένουν χωρίς ουσιαστική και επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο για τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίζονται. Την ζητούν αλλά δεν την παίρνουν παραμένοντας στο σκοτάδι.

Τα δε παιδιά μολύνονται μαζικά και επιστρέφουν σπίτι με τον άμεσο κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό στα αδέλφια τους, στους γονείς τους και τους παππούδες τους. Το Υπουργείο εφησυχάζει με τον εμβολιασμό αλλά είναι γεγονός ότι το 30% των ενήλικων παραμένουν ανεμβολίαστοι με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα θα περίμενε κανείς από το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τουλάχιστον την πρακτική συγχώνευσης τμημάτων, όμως ούτε αυτό συμβαίνει. Σε κάθε ευκαιρία η εντολή που δίνεται είναι ξεκάθαρη: Συγχωνεύστε τμήματα, ακόμα και αν αυτά έχουν ήδη 20-21 μαθητές!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σχολεία, Κορονοϊός, Νίκη Κεραμέως, εκπαιδευτικοί, Υπουργείο Παιδείας
SHARE:

24Media Network