Κορονοϊός στα Σχολεία: Πληθαίνουν τα τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων

Κορονοϊός στα Σχολεία: Πληθαίνουν τα τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων
Απολύμανση στο 16ο Δημοτικό και 33ο Νηπιαγωγείο Αθηνών Eurokinissi

Περισσότερα είναι τα κλειστά τμήματα δημοτικών σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες ημέρες, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού. Αναλυτικά η λίστα του υπουργείου Παιδείας.

Μεγαλώνει ο κατάλογος του υπουργείου Παιδείας τα τμήματα σχολείων που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λίστα του υπουργείου τα σχολεία που έχουν αναστείλει την λειτουργία τμημάτων είναι τα εξής:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

Υπενθυμίζεται οτι τα σχολεία άνοιξαν ξανά το πρωί της περασμένης Δευτέρας με μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, που αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.

Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν στην αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα