Κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη: Τι υποστηρίζει η οικογένεια της φοιτήτριας

Ο Λευκός Πύργος
Ο Λευκός Πύργος EUROKINISSI

Με δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, η οικογένεια της φοιτήτριας αναφέρει πως δεν υφίσταται θέμα μετάδοσης του ιού και ότι ουδέποτε έκανε πάρτι.

Αποδυναμωμένο ιικό φορτίο εντόπισε το τεστ για κορονοϊό στην φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη η οποία θεωρήθηκε ως κρούσμα που δυνητικά θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό στον κύκλο τον επαφών της, σύμφωνα με δηλώσεις της οικογένειά της.

Σύμφωνα με τις αναφορές της οικογένειας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η 26χρονη φοιτήτρια, η οποία είναι κόρη γνωστής τραγουδίστριας, νόσησε στις αρχές Μαΐου από κορονοϊό όσο ήταν στην Αγγλία με ελαφριά συμπτώματα και μπήκε σε καραντίνα. Η νεαρή γυναίκα έχει πλέον απαλλαγεί από τον ιό, αλλά όπως έχουν επισημάνει οι επιστήμονες είναι λογικό "ίχνη" του να εξακολουθούν να παραμένουν στον οργανισμό χωρίς φυσικά να είναι επικίνδυνα ή να οδηγούν σε προσβολή άλλων από κορονοϊό.

Όπως υποστηρίζει η οικογένεια, όταν έληξε η καραντίνα και με την άδεια των αρχών, η φοιτήτρια επέστρεψε μέσω Σόφιας στην Ελλάδα την Δευτέρα 01 Ιουνίου. Αμέσως πήγε να κάνει τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο. Το τεστ βγήκε αρνητικό όμως τρεις μέρες μετά με παρότρυνση του πατέρα της προέβη σε μοριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ελάχιστο ιικό φορτίο κορονοϊού στην 26χρονη. Τότε ολόκληρη η οικογένεια τέθηκε σε καραντίνα ενώ τα υπόλοιπα μέλη της έκαναν το σχετικό τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Η οικογένεια διαψεύδει ότι επεβλήθη κάποιο πρόστιμο επειδή έσπασε την καραντίνα καθώς και ότι έγινε οποιοδήποτε πάρτι. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο σπίτι φιλοξενήθηκαν, πριν βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου, τέσσερις φίλες και φίλοι της 26χρονης για να γευματίσουν.

Επίσης, η οικογένεια επιβεβαιώνει ότι μεταξύ των δύο τεστ (του αρνητικού και του θετικού) η 26χρονη πήγε σε δύο μαγαζιά στην περιοχή του Πανοράματος, ενός εξ αυτών το κομμωτήριο που ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ στην ιχνηλάτηση των επαφών της. 

Επίσης με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα όλα τα τεστ κορονοϊού που έχουν κάνει οι φίλοι της 26χρονης έχουν βγει αρνητικά. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE: