Κορονοϊός: Τρεις ακόμη θάνατοι στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Τρεις ακόμη θάνατοι στην Ελλάδα
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Panorama Press

Το πιο πρόσφατο θύμα της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα μας είναι μία 76χρονη γυναίκα από τη Μυτιλήνη, ενώ το βράδυ της Δευτέρας, κατέληξαν ένας 83χρονος και ένας 60χρονος.

Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των συμπολιτών μας που χάνουν τη μάχη με τον κορονοϊό, καθώς πριν λίγες ώρες κατέληξε μία ακόμη γυναίκα από επιπλοκές που προκάλεσε η επιδημία. Πρόκειται για μία 76χρονη η οποία νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης και έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Επίσης χθες βράδυ έχασε τη ζωή τους ένας 60χρονος ο οποίος επίσης έπασχε από υποκείμενο νόσημα και νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ενώ λίγο νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του και ένας 83χρονος που νοσηλεύονταν στο Λαϊκό.

Το σύνολο των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 313 από τον ιό.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Δευτέρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 180 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα 157 εγχώρια κρούσματα, τα 22 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Στους 59 έφτασαν οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 12 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 173 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης είχαμε και 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 310 θανάτους συνολικά στη χώρα μέχρι χθες, ενώ πλέον έχουν φτάσει τους 313. Οι 113 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα