Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στα Νότια Προάστια – Υπερμετάδοση έπειτα από διπλό πάρτι

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στα Νότια Προάστια – Υπερμετάδοση έπειτα από διπλό πάρτι
Πάρτυ σε παραλία (ΦΩΤΟ Αρχείου) Shutterstock

Ένα διπλό event που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου σε γνωστό κλαμπ της παραλιακής, λειτούργησε ως εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού προκαλώντας έντονες ανησυχίες. Χαμός στο Tik Tok από χρήστες που κόλλησαν εκεί.

Ενώ βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού και ο ιός τις τελευταίες μέρες φαίνεται να έχει πάρει ξανά “τα πάνω του”, έντονη ανησυχία εγείρει το ζήτημα του συνωστισμού σε νυχτερινά κέντρα, ενώ παράλληλα υπάρχουν φόβοι για φαινόμενα υπερμετάδοσης που ευνοούνται από τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Τι κι αν οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα για τήρηση των αποστάσεων, εφόσον μάλιστα βρισκόμαστε εν μέσω διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα; Ουκ ολίγα φαινόμενα συνωστισμού παρατηρούνται.

Ένα από αυτά σημειώθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, όταν έπειτα από διπλό event που έγινε σε γνωστό beach bar της παραλιακής, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, προέκυψαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού.

Οι συμμετέχοντες του πάρτι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους μέσα από τα social media και αντιλήφθηκαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που κόλλησε τον ιό το συγκεκριμένο βράδυ ήταν ανησυχητικά μεγάλος. Το συγκεκριμένο θέμα έγινε μάλιστα τρεντ στην πλατφόρμα του Tik Tok, όπου αρκετοί έσπευσαν να γράψουν ότι κόλλησε όλη η παρέα τους, “έχει γίνει χαμός” κλπ.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην Αττική, καθώς πάνω από τα μισά κρούσματα σημειώνονται εκεί.

Ακόμα, τα περισσότερα κρούσματα του λεκανοπεδίου της Αττικής (τις τελευταίες ημέρες) επιβεβαιώνονται στο Νότιο Τομέα. Για παράδειγμα χθες, Δευτέρα 5 Ιουλίου, εκ των 408 νέων κρουσμάτων που σημειώθηκαν στην Αττική, τα 107 εντοπίστηκαν στα νότια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα