Κουμουτσάκος: Επιστρέφουν στους οικισμούς 11.500 μετανάστες

Κουμουτσάκος: Επιστρέφουν στους οικισμούς 11.500 μετανάστες
Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος ενημερώνει Ελληνες και ξένους συντάκτες για την κατάσταση στην μόρια,Τετάρτη 9 σεπτεμβρίου 2020 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί απώλεια ζωής στη Μόρια και υπογράμμισε ότι 11.500 πρόσφυγες θα επιστρέψουν στους οικισμούς.

Μέρος του κυβερνητικού πλάνου για την αντιμετώπιση της τραγωδίας στη Μόρια έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αφού τόνισε ότι “άμεση προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια” και ότι “τα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές” συμπλήρωσε ότι “οι υπόλοιποι 11.500 μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μένουν στους οικισμούς”.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε υπογράμμισε επίσης ότι κινητοποιήθηκε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός για την φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ όπως ενημέρωσε οι 3.000 άστεγοι μετανάστες στη Μόρια θα μεταφερθούν σε σκηνές”.

“Διαχειριζόμαστε μία μείζονα ανθρωπιστική κρίση. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Προέχει η δράση στο πεδίο και όχι μόνο η συζήτηση για τα αίτια της καταστροφής” επεσήμανε ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού υποκινούμενου από άλλα κέντρα

Κατέληξε δε ότι δεν έχει καταγραφεί καμία απώλεια ζωής, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα