Μεσσηνία: Στο λιμάνι της Καλαμάτας 85 μετανάστες που διασώθηκαν –  Πολλά παιδιά ανάμεσά τους

Μεσσηνία: Στο λιμάνι της Καλαμάτας 85 μετανάστες που διασώθηκαν –  Πολλά παιδιά ανάμεσά τους
tharrosnews

Τριάντα παιδιά είναι ανάμεσα στους 85 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου. Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης έφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 85 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος 65 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου από παραπλέοντα σκάφη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Tharrosnews.gr, πρόκειται για 30 παιδιά, 30 γυναίκες και 25 άνδρες όπου θα παραμείνουν στις αποθήκες του Λιμανιού της Καλαμάτας και αφού ταυτοποιηθούν θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.

tharrosnews

 

Το λιμενικό ενημέρωθηκε για ξύλινο σκάφος που βρισκόταν σε δυσχερή θέση ανοιχτά της Πύλου.  Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από το το πλοίο “NORDIC ANNA” σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλεξε 82 άτομα, ενώ 3 άτομα περισυνελέγησαν από το πλοίο “KOOL BALTIC” σημαίας Λιβερίας.

Τα δύο πλοία κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, από όπου οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε ιδιωτικά μέσα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι.

Στην περιοχή επιχειρούν για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ένα παραπλέον πλοίο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα