Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: “Ο γιος μου ήταν ένας αγωνιστής, είμαι περήφανη για αυτόν”

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: “Ο γιος μου ήταν ένας αγωνιστής, είμαι περήφανη για αυτόν”
Η Ελένη Κωστοπούλου, μητέρα του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου glomex

Συγκινούν οι γονείς και φίλοι του αδικοχαμένου ακτιβιστή και drag καλλιτέχνη Ζακ Κωστόπουλου. Τι θυμούνται από τον δικό τους Ζαχαρία.

Για τη ζωή, την ιστορία, αλλά και την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου μίλησαν οι γονείς και οι φίλοι του δικού τους Ζαχαρία στην εκπομπή “Mega Stories”.

Η δίκη για τη δολοφονία του αδικοχαμένου ακτιβιστή και drag καλλιτέχνη ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή της. Έξι άνθρωποι θα καθίσουν στο εδώλιο. Δύο πολίτες και τέσσερις αστυνομικοί.

“Ο Ζακ δεν μπήκε να κλέψει, έχει αποδειχθεί αυτό. Ο Ζακ μπήκε εκεί για να αποφύγει έναν καυγά που γινόταν σε έναν φούρνο. Ήταν παγωμένος, ήταν τρομαγμένος. Δεν βρέθηκε δαχτυλικό αποτύπωμα του Ζακ σε μαχαίρι. Εκείνη τη νύχτα, ο Ζακ ήταν καθαρός από ουσίες”, δήλωσε η Έλενα Ακρίτα στην κάμερα του “Mega”.

“Πολλές φορές στα ΜΜΕ γίνεται λόγος για ανθρωποκτονία και για ομοφοβικό λιντσάρισμα κάτι που απέχει από την πραγματικότητα” τονίζει ο Χ. Αναγνωστόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη, καθώς οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται μόνο για το αδίκημα της θανατηφόρου βλάβης. “Η θέση του εντολέα μου είναι ότι καμία από τις ενέργειες που είδαμε στην τηλεόραση, δε συνδέεται με αυτό το θλιβερό αποτέλεσμα”, είπε μεταξύ άλλων.

Η Κ. Παπαπαντολέων, συνήγορος πολιτικής αγωγής, υποστηρίζει ότι η κατηγορία της θανατηφόρου σωματικής βλάβης αφορά όλους τους κατηγορουμένους και στόχος είναι η μεταβολή της σε ανθρωποκτονία. “Η επιδίωξή μας είναι η μεταβολή αυτής σε ανθρωποκτονία, διαφορετικά σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη. Αυτό αλλάζει κατ’ ουσίαν τα πλαίσια ποινής”, συμπλήρωσε.

Ο πατέρας του Ζακ, Ευθύμιος Κωστόπουλος κάνει λόγο για “ένα παιδί που είχε χιούμορ και πάντα είχε τις ατάκες του. Ένα παιδί που θα σε έκανε να χαμογελάσεις”.

“Ήταν ευαίσθητο παιδί και μας έδειχνε την αγάπη του και εμείς το ίδιο, δεν τον ξεχωρίζαμε από τα άλλα παιδιά. Μάλιστα του δείχναμε περισσότερη ευαισθησία επειδή είχε τις ιδιαιτερότητές του”, είπε μεταξύ άλλων.

Η Ελένη Κωστοπούλου, μητέρα του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου πιστεύει από τη μεριά της πως η δικαιοσύνη θα έρθει για ολόκληρη την κοινωνία, για να προληφθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. “Η δικαιοσύνη δεν είναι για το παιδί μου. Το παιδί μου δε δικαιώνεται. Κανένας νεκρός δε δικαιώνεται. Ήταν το πρώτο μας παιδί, το περιμέναμε με λαχτάρα, το μεγαλώσαμε με πολύ φροντίδα και αγάπη.”

Ενώ συνέχισε: “Ο Ζαχαρίας ήταν ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό άτομο, ήταν ένας άνθρωπος σπάνιος για την εποχή μας. Ήταν αλληλέγγυος όχι μόνο με τη δική του ομάδα, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά και με οποιονδήποτε ήταν αδύναμος και ήθελε βοήθεια ή συμπαράσταση. Ήταν αγωνιστής. Είμαι πάρα πολύ περήφανη γιατί πολλά πράγματα που έκανε δεν τα ξέραμε, γιατί ήταν και πολύ ταπεινός άνθρωπος. Τα περισσότερα τα μάθαμε μέσα από τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Ποτέ δεν καυχιόταν γι’ αυτά που έκανε”, είπε η μητέρα του Ζακ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα