Νέα Στύρα Ευβοίας: Ολονύχτια επιφυλακή για τη φωτιά

Νέα Στύρα Ευβοίας: Ολονύχτια επιφυλακή για τη φωτιά
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στα Νέα Στύρα της Εύβοιας. Επι ποδός, ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Όλο και βελτιώνεται η εικόνα της φωτιάς στα Νέα Στύρα της Εύβοιας αφού τόσο η αντιμετώπιση από την πυροσβεστική όσο και τα φυσικά φανόμενα συνετέλεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο άνεμος κόπασε από το απόγευμα του Σαββάτου (10/07) γεγονός που διευκόλυνε ιδιαίτερα τους πυροσβέστες αλλά και τους κατοίκους στο δύσκολο έργο τους.

Παρά την βελτίωση της κατάστασης, σε επιφυλακή όλο το βράδυ είναι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.Για την κατάσβεση της επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα, 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, με την συνδρομή από τον Στρατό, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου. Σημειώνεται ότι μέχρι να πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν περιοδικά 5 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το BERIEV-200.

Τι είχε προηγηθεί


“Οι άνεμοι δεν είναι πια τόσο ισχυροί στην περιοχή ενώ και η αντιμετώπιση από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι η ενδεδειγμένη. Ελέγχουμε την κατάσταση” τόνισε μιλώντας στο NEWS 24/7 ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος.

Ο κ. Ραβιόλος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για σπίτια στην ευρύτερη περιοχή ενώ στην ερώτηση για τα αίτια της πυρκαγιάς απάντησε: “Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά εδώ φυσούσαν άνεμοι 7-8 μποφόρ από το πρωί οπότε μπορεί να έχει γίνει το οτιδήποτε”.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 13:15 το μεσημέρι και αμέσως βοηθούμενη από του ισχυρούς ανέμους πήρε διαστάσεις.

Για την εκκένωση του χωριού Νιμπορειό έστειλε και σχετικό μήνυμα το 112 το οποίο απευθυνόταν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: “Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νημποριού Εύβοιας απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι – Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα