Ο Σύψας προανήγγειλε lockdown και κλείσιμο των σχολείων

Ο Σύψας προανήγγειλε lockdown και κλείσιμο των σχολείων
O Νίκος Σύψας

Από τα πλέον επίσημα χείλη η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε το πρωί της Τρίτης ότι είμαστε ένα βήμα πριν από το lockdown. Πώς θα εφαρμοστεί.

Ξεκάθαρος σχετικά με το σχεδιασμό της επιστημονικής επιτροπής και τις σχετικές προτάσεις της προς την κυβέρνηση για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού εμφανίστηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Νίκος Σύψας.

Ο Ελληνας λοιμωξιολόγος ξεκαθάρισε ότι “η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση”. Ωστόσο, επεσήμανε ότι “δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση”.

Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά”, είπε και συμπλήρωσε ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού ακόμα και lockdown.

Στη συνέχεια εξήγησε πώς ακριβώς σχεδιάζουν το lockdown. “Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία”.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας.

“Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα”, σημείωσε, ενώ αν πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας θα έχουμε και την επιστροφή των SMS στο 13033, ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε και ο Νίκος Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση του NEWS 24/7, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης την περασμένη Παρασκευή.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα