Παρασκευόπουλος για εισαγγελέα στη δίκη Τοπαλούδη: “Καμία λέξη πάθους δεν επιτρέπεται στο δικαστήριο”

Παρασκευόπουλος για εισαγγελέα στη δίκη Τοπαλούδη: “Καμία λέξη πάθους δεν επιτρέπεται στο δικαστήριο”
Νίκος Παρασκευόπουλος EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο έκανε την αγόρευσή της η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε στον Σπύρο Χαριτάτο και τον Γιώργο Καραμέρο στο κανάλι “OPEN” για τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο Δικηγορικό Σύλλογο η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη.

“Δεν θα αξιολογήσω τι είπε η εισαγγελέας, δεν έχω ακούσει ακριβώς αυτά που είπε. Αν είχαμε να κάνουμε με λειτουργό της δικαιοσύνης, ο οποίος εκφράζεται, τότε θα ήμουν υπέρ της απόλυτης νηφαλιότητας. Καμία λέξη πάθους δεν επιτρέπεται στο δικαστή. Είναι απολύτως τρίτος. Ο δικαστής πρέπει να είναι μούμια του Φαραώ. Ο εισαγγελέας και ο δικηγόρος κατά τη διάρκεια της δίκης παίρνουν το μέρος μιας εκδοχής.

Αυτό τους δίνει μια μεγαλύτερη άνεση στην έκφραση και πολλές φορές κι ένα βαθμό πάθους, γιατί υποστηρίζουν κάποια πλευρά. Αυτή η γενίκευση κατά τη γνώμη μου δεν επιτρέπεται. Αυτό που μπορεί να κάνει η εισαγγελέας, αν υπάρχει παρεμβατικός ρόλος δικηγόρου, οφείλει να το καταγγείλει ή να κινήσει μια πειθαρχική δίωξη. Ασφαλώς και ο εισαγγελέας πρέπει να είναι νηφάλιος και ευγενής”, ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα