Σχολεία: Την Τετάρτη θα μάθουμε πότε θα ανοίξουν

Σχολεία: Την Τετάρτη θα μάθουμε πότε θα ανοίξουν
Κλειστό δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Την Τετάρτη 29 Απριλίου, κατά την ημερήσια ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, θ' ανακοινωθεί από τη Νίκη Κεραμέως το κυβερνητικό σχέδιο της σταδιακής επανεκκίνησης στην εκπαίδευση.

Το πλάνο του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων και των έτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας θ’ αναλύσει την Τετάρτη 29 Απριλίου η Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θα παραβρεθεί στο πάνελ των ομιλητών του Υπουργείου Υγείας, δίπλα στον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να ανακοινώσει τον τρόπο που οι μαθητές και οι σπουδαστές θα επανέλθουν σταδιακά στις αίθουσες και στα μαθήματά τους.

Προφανώς θα γίνει εκτενής αναφορά στο ζήτημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που έχουν εξ αρχής τεθεί σε προτεραιότητα, προκειμένου η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 Ιουλίου, όπως επίσης πρόκειται ν’ απαντηθεί το ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος σχολικού έτους που θα έχει ως στόχο την κάλυψη των ωρών που χάθηκαν μετά το κλείσιμο των δομών εκπαίδευσης στις 10 Μαρτίου.

Προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ώστε η επάνοδος να είναι ασφαλής” έλεγε προ ημερών στο Star η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ήδη πάντως έχουν εκφραστεί ενστάσεις για την πρόωρη, όπως λέγεται, επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα