Σε ύφεση η φωτιά στη Θάσο – Οριοθετήθηκε το μέτωπο στο Βιάννο Κρήτης

Σε ύφεση η φωτιά στη Θάσο – Οριοθετήθηκε το μέτωπο στο Βιάννο Κρήτης
Στιγμιότυπο από κατάσβεση (Αρχείο) Eurokinissi

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που αναζωπυρώθηκε τις πρωινές ώρες στη Θάσο, ωστόσο θα χρειαστεί ολονύχτια προσπάθεια, καθώς το μέτωπο κινήθηκε σε έκταση του πυκνού δάσους και οι συνθήκες για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις παραμένουν.

Τις 40 έφτασαν οι δασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο.

Η φωτιά που αναζωπυρώθηκε τις πρωινές ώρες στην Θάσο, στην περιοχή της Σκάλας Ποταμιάς, κινήθηκε σε έκταση του δάσους που δεν είχε καεί. Πλέον υπάρχουν μόνο μικροεστίες με καπνούς και όχι ενιαίο μέτωπο και έτσι η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. Ωστόσο, στην Πυροσβεστική δεν εφησυχάζουν, θα χρειαστεί ολονύχτια προσπάθεια και νέες ρίψεις νερού από αέρος το πρωί, αφού οι συνθήκες για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις παραμένουν.

Επί τόπου παραμένουν και επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από διάφορες Περιφέρειες, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου στον δήμο Βιάννου, Ηρακλείου Κρήτης είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα. Στην αεροπυρόσβεση συμμετέχουν δύο ελικόπτερα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα