Στη δικαιοσύνη 6 άτομα για τα επεισόδια στα Χανιά

Στη δικαιοσύνη 6 άτομα για τα επεισόδια στα Χανιά

Έξι άτομα συνελήφθησαν για τα χθεσινά επεισόδια στα Χανιά μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μελών αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων

Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι οι έξι συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Χανιά, μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μελών αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και συνεχίστηκαν μέχρι και το ενετικό λιμάνι της πόλης.

Το πρωί, τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής και δύο μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφού είχαν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν, για να αφεθούν αργότερα ελεύθεροι, καθώς θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ στα Χανιά εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή για επίθεση μελών της σε βάρος πολιτών, μεταναστών και εργαζομένων. Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΚΕ στα Χανιά Αλέκο Μαρινάκη, στα επεισόδια δεν συμμετείχαν μέλη του ΚΚΕ, που αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά των μελών της Χρυσής Αυγής.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή που κάνει λόγο για «οργανωμένη επίθεση μελών του ΚΚΕ και αριστεριστών κατά μελών της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό σημείο των Χανίων». Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή ζητά να κλείσουν τα γραφεία του ΚΚΕ στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα.

Τα επεισόδια καταδικάζει με ανακοίνωσή του και το Στέκι Μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν τραμπουκισμοί από μέλη της Χρυσής Αυγής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μέλος της Χρυσής Αυγής κατέληξε στα νερά του λιμανιού, ενώ, τραυματίστηκε και εργαζόμενος σε κατάστημα του ενετικού λιμανιού που προσπάθησε να σταματήσει τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χανιά: Πέταξαν μέλος της Χρυσής Αυγής στο λιμάνι

SHARE: