Συναγερμός στη χώρα: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε 4 κατασκηνώσεις

Συναγερμός στη χώρα: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε 4 κατασκηνώσεις
Παιδική κατασκήνωση. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Στις κατασκηνώσεις της χώρας στρέφεται η προσοχή των αρχών όσον αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού. Συναγερμός σήμανε σε Χανιά, Χαλκιδική, Καπανδρίτι Αττικής και Κορινθία.

Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα σε κατασκηνώσεις της Ελλάδας, τόσο σε παιδιά όσο και σε εργαζόμενους.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά περιστατικά μολύνσεων σε κατασκηνώσεις στα Χανιά, στη Χαλκιδική, στο Καπανδρίτι Αττικής, αλλά και στο Σοφικό Κορινθίας όπου καταγράφηκαν 6 κρούσματα σήμερα, Σάββατο (10/07).

Στη συγκεκριμένη κατασκήνωση βρίσκονται περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών. Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν και οι στενές επαφές τους απομακρύνθηκαν από τον χώρο, ενώ γίνεται επανέλεγχος και του προσωπικού και των παιδιών με self test και rapid test.

20 κρούσματα σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι, μία από τις πρώτες κατασκηνώσεις που κατέγραψαν μολύνσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 20 κρούσματα: τρία από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ιχνηλάτησης προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο μεγάλη είναι η διασπορά που έχει γίνει στην κατασκήνωση. Οι γονείς των παιδιών που έχουν βρεθεί θετικά σε κορoνοϊό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Η εν λόγω κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών.

Ανέστειλε τη λειτουργία της η κατασκήνωση στα Χανιά

Ανέστειλε για μερικές μέρες τη λειτουργία της η κατασκήνωση στα Χανιά, όπου είχαν βρεθεί κρούσματα κορονοϊού, ενώ η επιχείρηση αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις 16 Ιουλίου, με απαραίτητη προϋπόθεση τα παιδιά να έχουν υποβληθεί σε rapid test και όχι απλά σε self test όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Στην συγκεκριμένη κατασκήνωση έχουν συνολικά εντοπιστεί 9 κρούσματα, εκ των οποίων 7 σε κατασκηνωτές και 2 σε ομαδάρχες.

Θετικά κρούσματα και στο Καπανδρίτι Αττικής

Κινητοποίηση υπάρχει και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι Αττικής, όπου εντοπίστηκαν 3 κρούσματα, με τις αρχές να πραγματοποιούν ιχνηλάτηση μεταξύ παιδιών και εργαζομένων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα