Συνέντευξη τύπου για την Καταστροφή στη Μόρια

Συνέντευξη τύπου για την Καταστροφή στη Μόρια
Ο Νοτης Μηταρακης Eurokinissi

Στη Λέσβο μετέβη κλιμάκιο με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Σε επιτόπια εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής στη Μόρια και σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στο νησί προχωρούν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  σε τηλεοπτικό μήνυμα για τα γεγονότα στη Μόρια έκανε λόγο για ζήτημα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού και εθνικής ασφάλειας.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, αφού τόνισε ότι “άμεση προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια” και ότι “τα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές” συμπλήρωσε ότι “οι υπόλοιποι 11.500 μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μένουν στους οικισμούς”.

Πυρκαγιά στη Μόρια Eurokinissi

 

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε υπογράμμισε επίσης ότι κινητοποιήθηκε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός για την φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ όπως ενημέρωσε οι 3.000 άστεγοι μετανάστες στη Μόρια θα μεταφερθούν σε σκηνές”.

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα για τη φωτιά στη Μόρια εξέφρασε ακόμη, ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα