Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: “Ήταν νεκρός πριν μπει στο ασθενοφόρο”

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: “Ήταν νεκρός πριν μπει στο ασθενοφόρο”

Κατάθεση που βάζει νέα δεδομένα στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου δημοσιεύει το News 24/7, ένα 24ωρο μετά το βίντεο που θέλει τους αστυνομικούς να ασκούν υπέρμετρη βία κατά του 33χρονου.

Μία κατάθεση κομβική για την εξέλιξη της έρευνας και τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου φέρνει στο φως το News 24/7. Περαστικός που πριν μερικές ημέρες κατέθεσε στην ανάκριση, λέει ότι ο 33χρονος ήταν ήδη νεκρός, όταν τον έβαλαν στο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η κατάθεση έρχεται να ενισχύσει τα σενάρια ότι το θύμα δέχθηκε υπέρμετρη βία όχι μόνο από τους δύο άνδρες, τον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη, που κατηγορούνται για την υπόθεση, αλλά και από τους τουλάχιστον οκτώ αστυνομικούς που έσπευσαν στον 33χρονο. Από τις σκηνές του βίντεο που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Κωστόπουλος είχε τις αισθήσεις του εκείνη την ώρα.

Ο μάρτυρας που έτυχε να περνάει με το τρόλεϊ και σταμάτησε από ενδιαφέρον, επειδή είδε φευγαλαία σκηνές από το περιστατικό, δεν είδε αν ξυλοκοπήθηκε. Αυτό που με βεβαιότητα λέει είναι ότι στα λίγα λεπτά που δεν είχε οπτική επαφή, κάτι άλλαξε. «Όταν έφτασα στο σημείο είδα 10 αστυνομικούς πάνω από το συγκεκριμένο άτομο, ο άνθρωπος αυτός δεν κουνιόταν πλέον όταν έφτασα εκεί, ενώ όσο τον έβλεπα μέσα από το τρόλεϊ είχε τις αισθήσεις του» υποστηρίζει.

Η εκτίμηση του οτι ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ήδη νεκρός όταν μπήκε στο ασθενοφόρο, προκύπτει από το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ έφυγε χωρίς να ανάψει τις σειρήνες του, σε αντίθεση με το τί συνηθίζεται ότι υπάρχει ένα επείγον περιστατικό, αλλά και από την εικόνα που είχε μπροστά του. «Κατέβασαν το φορείο και όταν ανέβηκε τον πιάσανε τρεις αστυνομικοί να τον ανεβάσουν και όπως τον σηκώσανε τα μάτια του ήταν σε ακαμψία ανοιχτά, το κεφάλι του ήταν πρησμένο και μαυρισμένο και από το λαιμό του έτρεχε πολύ μεγάλη ποσότητα αίματος» ανέφερε.

Η κατάθεση εκτιμάται ότι θα δώσει νέα βαρύτητα στην έρευνα, διότι θα βοηθήσει την Άννυ Παπαρρούσου, δικηγόρο της οικογένειας, να προχωρήσει σε νέες κινήσεις.

Ολόκληρη η κατάθεση του μάρτυρα:

«Περνώντας από την Πατησίων με το τρόλεϊ, είδα μαγαζιά να κατεβάζουν ρολά. Ειδα τέσσερις αστυνομικούς και ένα άτομο πεσμένο στο έδαφος, ζωντανό, είχε τις αισθήσεις του. Προσπαθούσαν να τον αφοπλίσουν, να του πάρουν κάτι από το χέρι. Αυτό το είδα μέσα από το τρόλεϊ. Λίγο πιο πέρα στα 300 μέτρα, κατέβηκα, καθώς δεν υπήρχε στάση κοντά, κατέβηκα και επέστρεψα για να δω τι συνέβη. Όταν έφτασα στο σημείο είδα 10 αστυνομικούς πάνω από το συγκεκριμένο άτομο, ο άνθρωπος αυτός δεν κουνιόταν πλέον όταν έφτασα εκεί, ενώ όσο τον έβλεπα μέσα από το τρόλεϊ είχε τις αισθήσεις του. Ηταν ακινητοποιημένος, δεν κουνιόταν καθόλου. Ήταν μπρούμυτα, στο κεφάλι το είχε μια περασμένη γάζα, όπως και στο πόδι του, του έλειπε ένα παπούτσι. Εκεί που ήταν πεσμένος αρχικά υπήρχε μια λίμνη αίματος. Περίμενα να έρθει το ΕΚΑΒ να τον παραλάβει, όταν έφτασε δεν είχε σειρήνες, κατέβασαν το φορείο και όταν ανέβηκε τον πιάσανε τρεις αστυνομικοί να τον ανεβάσουν και όπως τον σηκώσανε τα μάτια του ήταν σε ακαμψία ανοιχτά, το κεφάλι του ήταν πρησμένο και μαυρισμένο και από το λαιμό του έτρεχε πολύ μεγάλη ποσότητα αίματος. Εγώ δεν είδα να τον χτυπάνε. Όσο ήμουν εκεί δεν κουνιόταν καθόλου. Είδα έναν άνθρωπο που προφανώς ήταν νεκρός, δεν είδε τί μεσολάβησε μέσα στα τρία αυτά λεπτά. Το ΕΚΑΒ έφυγε χωρίς σειρήνα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα