Θεσσαλονίκη: Συγκινητική η προσφορά των πολιτών για τους πυρόπληκτους

Θεσσαλονίκη: Συγκινητική η προσφορά των πολιτών για τους πυρόπληκτους

Μετά το κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σήμερα και αύριο συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να σταλούν στην Περιφέρεια Αττικής.

Συγκινητική είναι από το πρωί η προσφορά των πολιτών της Θεσσαλονίκης για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φωτιές. Μετά το κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σήμερα και αύριο συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να σταλούν στην Περιφέρεια Αττικής και κατόπιν να διανεμηθούν σε αυτούς που τα χρειάζονται.

Από τις 9 το πρωί πολίτες προσφέρουν νερά, χυμούς, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα. “Στέλνω και ένα παστέλι για να γλυκάνω τον πόνο τους” είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μικρός Αλέξανδρος, που βρέθηκε το πρωί στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ μαζί με την μητέρα του.

Στην υποδοχή από το πρωί ήταν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα. “Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με την Περιφέρεια Αττικής και ενημερώθηκε για το πώς μπορεί να προσφέρει ο δήμος. Ενημερωθήκαμε ότι πρέπει να προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο και τη διοίκηση της ΔΕΘ αποφασίσαμε να μαζέψουμε τα είδη στο περίπτερο 16. Είναι τραγικό αυτό που έγινε, απόρροια έλλειψης συντονισμού. Σήμερα θρηνούμε δεκάδες θύματα και όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη. Από το πρωί βλέπω απλούς ανθρώπους να προσφέρουν τα είδη που ζητάμε και να έχουν βουβό πόνο” τόνισε.

Στην εξυπηρέτηση των πολιτών που σπεύδουν να βοηθήσουν, συμβάλλει και το προσωπικό ασφάλειας της ΔΕΘ, που τους μεταφέρει από την βόρεια πύλη με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο περίπτερο, ενώ αθρόα είναι και η προσέλευση επαγγελματικών αυτοκινήτων που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

“Πρέπει σε αυτή την στιγμή να δείχνουμε την ανθρωπιά μας. Ολοι είμαστε συγκλονισμένοι. Ας ευχηθούμε να μην συμβεί άλλη φορά τέτοιο πράγμα” είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μία από τους πολίτες που έσπευσαν να προσφέρουν στους πυρόπληκτους, η κα Βασιλική, που χωρίς πολλά λόγια άφησε τα είδη που συγκέντρωσε και έφυγε. Έτσι όπως κάνουν άλλωστε και οι περισσότεροι…

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά από έκκληση του Δημάρχου Ραφήνας –Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς και του αντιδημάρχου Γιώργου Κοκκόλη, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τους αιρετούς να μη συγκεντρώνουν πλέον τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της. Στη διάρκεια της ημέρας θα καταρτιστεί κατάλογος με τις ακριβείς ανάγκες των πληγέντων, προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να προσφέρουν στοχευμένα βοήθεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα