Το 20% άγγιξε ξανά η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αυστρία

Το 20% άγγιξε ξανά η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αυστρία
Γυναίκα στη Βιέννη κυκλοφορεί με μάσκα και γάντια AP Photo/Ronald Zak

Παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα για μείωση της ανίχνευσης των νέων ασθενών από κορονοϊό, τα 585 κρούσματα της Κυριακής επανέφεραν το ρυθμό αύξησης στο 19.33%.

Έπειτα από τη χαμηλή ποσοστιαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία, που καταγράφηκε το Σάββατο στο 15%, και ήταν το χαμηλότερο ποσοστό ημερήσιας αύξησης από την ανακοίνωση του πρώτου επιβεβαιωμένου πριν από έναν μήνα, οι 585 περιπτώσεις επανέφεραν το ποσοστό στα όρια του 20% (19,33%) και αύξησαν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 3.611.

Η πορεία της ασθένειας στη διάρκεια της περασμένης, πρώτης εβδομάδας του “περιορισμού εξόδου” στην Αυστρία είχε οδηγήσει αρχικά σε περιορισμό της ραγδαίας μέχρι τότε αύξησης των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, όπως διαπιστώνονταν από τα στοιχεία των τελευταίων 24ώρων.

Το Σάββατο η αύξηση αντιστοιχούσε σε ποσοστό 15% σε σχέση με την προηγούμενη που ήταν στο 20% και οι ειδικοί άφηναν να εννοηθεί πως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η μέση ημερήσια αύξηση τις προηγούμενες επτά ημέρες είχε διαμορφωθεί στο 20,9%, ενώ την προηγούμενη, προτελευταία εβδομάδα η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων έφθανε κατά μέσο όρο το 40%.

Από το σύνολο των 3.611 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα περισσότερα εμφανίζονται για πρώτη φορά στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, ενώ ακολουθεί το ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλ, που συνορεύει με την Ιταλία και, έως χθες, βρισκόταν στην κορυφή του καταλόγου. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, μέχρι ως πρωί της Δευτέρας έχουν υποβληθεί στο σχετικό τεστ διάγνωσης συνολικά 23.429 άνθρωποι.

Ως το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν καταγραφεί άλλα 224 κρούσματα, φέρνοντας την Αυστρία στην όγδοη θέση της ευρωπαϊκής λίστας, ξεπερνώντας το Βέλγιο. Οι θάνατοι είναι 16 μέχρι στιγμής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα