Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας Τοπαλούδη στη μητέρα του Άλκη – “Τι θα περάσεις στο εξής…”

Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας Τοπαλούδη στη μητέρα του Άλκη – “Τι θα περάσεις στο εξής…”
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη eurokinissi

"Καλό κουράγιο μάνα, αυτό μας έμεινε μόνο" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη στο μήνυμά της προς την μητέρα του 19χρονου Άλκη.

Σπαρακτικό είναι το μήνυμα συμπαράστασης της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη προς τη μητέρα του 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, πέφτοντας θύμα τυφλής οπαδικής βίας.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, μίλησε για την επικοινωνία των δύο γυναικών, για τα κοινά σημεία που έχουν και την ταύτιση που νιώθει με τη μητέρα του Άλκη, ενώ ζήτησε από την ελληνική κοινωνία να αντιδράσει στο κύμα βίας που ολοένα και εξαπλώνεται.

«Τι θα περάσεις από τώρα και στο εξής». Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη προς την Ποντία Μελίνα Κακουλίδου, μητέρα του δολοφονημένου 19χρονου Άλκη, μετά το μήνυμα που της έστειλε ζητώντας συμπαράσταση.

Όπως δήλωσε η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: «Ταυτίστηκα αυτόματα με αυτή την άγρια είδηση με τον άδικο χαμό αυτού του νεαρού φοιτητή, φοιτητής ο Αλκιβιάδης, φοιτήτρια η Ελένη. Από χέρια βάναυσων και μακελάρηδων έφυγε το δικό μου το παιδί, το ίδιο και ο Αλκιβιάδης. Δασκάλα αυτή, νηπιαγωγός εγώ. Ποντιακής καταγωγής αυτή, ποντιακής καταγωγής και εγώ. Τρελάθηκα, ταυτίστηκα αυτόματα. Και άρχισα να την παρηγορώ όσο μπορούσα βέβαια».

Τραγική σύμπτωση. Η μητέρα του Άλκη υπηρετούσε ως δασκάλα στο ίδιο δημοτικό σχολείο στο Διδυμότειχο όπου ήταν τοποθετημένος και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Να μην αναγνωρισθούν ελαφρυντικά στους δολοφόνους του παιδιού της, στο Εφετείο, ζητά η μητέρα της Ελένης: «Και η Ελένη μου και ο Άλκης φύγανε άδικα. Άδικα! Και το αίμα εκεί στην περιοχή της Χαριλάου κραυγάζει σε όλους και φωνάζει. “Σας παρακαλώ μην με χτυπάτε άλλο”.

Το ίδιο παρακαλούσε και το παιδί μου. Για ζωή. Πρέπει να ξεσηκωθούμε σαν κοινωνία, δεν είναι αυτή κοινωνία, για να μην την ονομάσω ότι είμαστε μια κοινωνία υποκριτών. Και καθόμαστε όλοι μας στους καναπέδες, τους αναπαυτικούς, στις πολυθρόνες και μόνο ρίχνουμε το ανάθεμα για πέντε λεπτά της ώρας. Και μετά συλλυπητήρια.

Τι θα πει συλλυπητήρια; Ξέρεις τι σημαίνει πόνος παιδιού; Ξέρετε τι σημαίνει άδικη φυγή»;

Κουράγιο μάνα, θέλει να πει η μητέρα της Ελένης, στη μάνα του Άλκη και να της δώσει από κοντά, μια μεγάλη αγκαλιά: «Θέλω μετά την επιστροφή εάν βολέψουν οι συνθήκες και έτσι και γυρίσουμε να κάνουμε ένα κλικ και να πάμε στην Βέροια. Είναι στο δρόμο μας. Να την πάρω μια ζεστή αγκαλιά τη Μελίνα και να της πω καλό κουράγιο μάνα.

Καλό κουράγιο, αυτό μας έμεινε μόνο. Μόνο το κουράγιο, τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει τίποτε».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα