Τροχαίο στη Βουλή: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του Ιάσονα – Το χρονικό του δυστυχήματος

Τροχαίο στη Βουλή: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του Ιάσονα – Το χρονικό του δυστυχήματος
Τροχαίο ατύχημα με μηχανή μπροστά από την είσοδο της Βουλής, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021. EUROKINISSI/ΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΗΣ

"Αναβιώνει" σήμερα ο τραγικός θάνατος του 23χρονου Ιάσονα, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο έξω από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2021. Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας απέδωσε στον οδηγό η Εισαγγελία.

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα (21/11), η εκδίκαση της υπόθεσης του θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή στις 12 Μαρτίου του 2021, με θύμα τον 23χρονο οδηγό μοτοσυκλέτας Ιάσονα Λαλαούνη.

Η σημερινή πρώτη δικάσιμος πραγματοποιείται στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, περίπου 20 μήνες μετά το δυστύχημα με υπαίτιο τον οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη.

Τρεις μέρες πριν από την έναρξη της δίκης, η αδελφή του Ιάσονα απηύθυνε με δημόσια επιστολή της ανοιχτή έκκληση μεταφέροντας το αίτημα της οικογένειας να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Η ίδια εξέφρασε την οργή και το θυμό της για το γεγονός ότι το Πειθαρχικό Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή μόλις τριών μηνών με απόλυση άνευ μετάθεσης, αφήνοντας το δικαίωμα της εφέσεως το οποίο άσκησε. Παράλληλα, αποδοκίμασε το νομοθετικό πλαίσιο για τα τροχαία δυστυχήματα, ζητώντας οι ποινές να μην είναι μικρές και με αναστολή ή να καθυστερεί η απόδοση δικαιοσύνης τόσο πολύ.

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, αφού έλαβε το σύνολο της δικογραφίας από την Τροχαία Αθηνών και ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνα, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος, αποδίδοντάς του το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Το χρονικό του σοκαριστικού τροχαίου στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι το σοκαριστικό τροχαίο έλαβε χώρα στην Βασιλίσσης Σοφίας, όταν όχημα της συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί, επιχείρησε παρανόμως να εισέλθει στην Βουλή, “κόβοντας” το ρεύμα ανόδου στο οποίο κινείτο κανονικά ο άτυχος μοτοσυκλετιστής.

Σε βίντεο – ντοκουμέντο που είδε το “φως” της δημοσιότητας, φαίνεται ο οδηγός του αυτοκινήτου να στρίβει αριστερά χωρίς να έχει δεχθεί ανάλογο σήμα από τροχονόμο. Η μοτοσυκλέτα του Ιάσονα βρίσκει με ταχύτητα το πίσω μέρος του οχήματος και ο νεαρός εκφενδονίζεται μακριά ενώ το κράνος του βγαίνει.

Στο βίντεο γίνεται επίσης σαφές ότι ο οδηγός του οχήματος κόβει ταχύτητα αφού η μπάρα είναι κλειστή. Αυτή στάθηκε και η μοιραία κίνηση. Ο Ιάσονας δεν είχε το χρόνο να αντιδράσει και έτσι η μοτοσυκλέτα έπεσε με δύναμη πάνω στο αυτοκίνητο.

Επίσης στο βίντεο φαίνεται ότι βγαίνει συνοδηγός από το όχημα της συνοδείας της Ελληνίδας βουλευτή αν και στην αρχή είχε διαρρεύσει ότι δεν υπήρχε συνοδηγός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αδικοχαμένος Ιάσονας έδωσε ζωή σε έξι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα. Οι γονείς του δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους, ακόμη και το δέρμα του, σε μια πράξη που συγκίνησε το πανελλήνιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα