Βιασμός 24χρονης: Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Βιασμός 24χρονης: Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Υπόθεση βιασμού μετά από πάρτι ISTOCK

Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας ξεκίνησε η Αστυνομία. Καταιγιστικές οι εξελίξεις.

Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε η Αστυνομία.

Όλοι τους βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο όπου και έλαβε χώρα ο βιασμός όπως καταγγέλλει η 24χρονη κοπέλα.

Την ίδια ώρα οι τοξικολογικές εξετάσεις της νεαρής έχουν σταλεί στην Ελβετία. Ο λόγος που εστάλησαν οι εξετάσεις από τη χώρα μας σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας οφείλεται στον εξοπλισμό που κατέχει το εν λόγω εργαστήριο, ο οποίος είναι σαφώς πιο σύγχρονος από τον απαρχαιωμένο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι υπάρχουν καινούργια φάρμακα, τα οποία μπορεί να ανιχνεύει ο εξοπλισμός άλλων ευρωπαϊκών εργαστηρίων, αλλά όχι του ΑΠΘ, και για αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοι επέλεξαν να σταλούν στην Ελβετία, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι εμπλεκόμενοι θα καλούνταν να καταθέσουν ανωμοτί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τα αδέλφια Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, τον Κωνσταντίνο Περογιαννάκη και τον Βασίλη Τραφαλή.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των τριών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, o 27χρονος που είχε συλληφθεί μετά την καταγγελία της κοπέλας, υποστηρίζει πως η 24χρονη του ζήτησε να πάνε στο δωμάτιο του.

Για τη διαρροή των εγγράφων διατάχθηκε έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Για την υπόθεση διατάχθηκε και άρση τηλεφωνικού απορρήτου της 24χρονης. Σε προανακριτικό επίπεδο υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιανουαρίου συνελήφθη ο ένας εκ των δύο 27χρονων αδερφών, για βιασμό, ο οποίος μετά την απολογία του αρνήθηκε την ενοχή του και ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ερωτική πράξη με την συναίνεση της καταγγέλλουσας και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Καταθέτει την Παρασκευή η 24χρονη

Νέα κατάθεση από την 24χρονη κοπέλα αναμένεται την Παρασκευή ενώ ενα πολύ σημαντικό σημείο των ερευνών είναι φυσικά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει στις Αρχές η 24χρονη, είχε προσκληθεί την Πρωτοχρονιά σε πάρτι από έναν φίλο της που τον γνώριζε ως μετρ σε καφετέρια της Θεσσαλονίκης που σύχναζε και ο οποίος όπως φαίνεται διοργανώνει ή συμμετέχει στην διοργάνωση τέτοιου είδους πάρτι πριβέ.

Η κοπέλα είχε πάει εκεί μετά από την αρχική της έξοδο σε καφετέρια με μια 17χρονη φίλη της, ανέβηκε στην σουίτα που γινόταν το πάρτι και κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία και αποφάσισαν να φύγουν. Καθώς στο μεταξύ δεν αισθανόταν καλά και δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της, την κάλεσε πίσω στο τηλέφωνο ο ίδιος “φίλος” της και της είπε να επιστρέψει και πως θα την βοηθούσε εκείνος.

Με την σειρά της η κοπέλα επέστρεψε μόνη και αδυνατώντας να κάνει οτιδήποτε άλλο, έκλεισε στο ξενοδοχείο ένα δωμάτιο με σκοπό να διανυκτερεύσει εκεί λόγω της κατάστασής της.

Στο ασανσέρ συνάντησε τρεις νεαρούς που συμμετείχαν στο πάρτι, την οδήγησαν σε ένα άλλο δωμάτιο και όχι στο δικό της όπως επίμονα τους ζητούσε να την βοηθήσουν και εκεί έχασε τις αισθήσεις της. Το πρωί ξύπνησε στο δωμάτιο αυτό, ανακαλύπτοντας πως είχε πέσει θύμα βιασμού ενώ θυμόταν την σκηνή που ένας εκ των εμπλεκομένων βρέθηκε πάνω της.

Όταν η κοπέλα συνέθεσε τις εικόνες που είδε στο δωμάτιο όταν ξύπνησε, τα ευρήματα κλπ. και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί σε βάρος της και προχώρησε σε σχετική καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Νέες μαρτυρίες γυναικών οι οποίες μιλούν για τις προσκλήσεις σε πάρτι και τις πιέσεις που δέχτηκαν από τον διοργανωτή ήρθαν εντωμεταξύ στη δημοσιότητα, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες και για οργανωμένο κύκλωμα μαστροπείας.

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης για το οποίο έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας που εκμεταλλεύεται νεαρές κοπέλες και τις προωθεί σε τέτοια πάρτι.

Αυτή η υπόθεση έχει χρεωθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είναι ξεχωριστή έρευνα από αυτή του βιασμού και παραμένει σε αρχικό στάδιο και στην λήψη καταθέσεων για να σχηματιστεί μία εικόνα των όσων προηγήθηκαν.

Οικονόμου: Προτεραιότητα η ενίσχυση των υπηρεσιών

Τις πληροφορίες περί καθυστερήσεων στη διαδικασία των ιατροδικαστικών εξετάσεων και καταθέσεων έθεσε το NEWS 24/7 στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ζητώντας να απαντήσει η κυβέρνηση εάν θα λάβει και ποιες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει πιο άμεση ιατροδικαστική έρευνα και διερεύνηση υποθέσεων βιασμού, με εξειδικευμένα εργαστήρια τοξικολογικών εξετάσεων και παράλληλη ψυχολογική υποστήριξη από το κράτος.

Ο κ.Οικονόμου επισήμανε καταρχάς ότι πρόκειται για μία ανοιχτή δικαστική υπόθεση και δήλωσε βέβαιος ότι θα διερευνηθεί και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη. Υπενθύμισε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα διασφάλισε ότι αδικήματα σαν και αυτό, που έχει καταγγελθεί εν προκειμένω, τιμωρούνται με βαρύτερες ποινές.

“Από εκεί και πέρα είναι διαρκής προτεραιότητα μας η ενδυνάμωση και ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του κράτους, που συνδράμουν στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, που βοηθούν στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα