Ξεκίνησαν οι επιδοτήσεις πώλησης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια

Ξεκίνησαν οι επιδοτήσεις πώλησης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια

Το πρόγραμμα του Volkswagen Group και της Kosmocar, λειτουργεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας astypalea-sustainable-island.gr.

Με επιδοτήσεις, για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου του Volkswagen Group, από τους κατοίκους ή τους επιχειρηματίες της Αστυπάλαιας, που φθάνουν τα 20.000, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων του ελληνικού κράτους, μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», ξεκινά η εμπορική πολιτική στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων.

Συγκεκριμένα, ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε νησί-πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί», έχει ως έναν από τους βασικούς πυλώνες την αντικατάσταση των οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί με ηλεκτρικά. Από σήμερα, η αντικατάσταση αυτή εισέρχεται στη φάση υλοποίησης, με την έναρξη λειτουργίας της εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας astypalea-sustainable-island.gr, μέσω της οποίας οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, μπορούν να επιλέξουν και να παραγγείλουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν. Η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group σε συνεργασία με την Kosmocar, έχουν αναπτύξει μια σειρά από σημαντικές επιδοτήσεις, προκειμένου οι δικαιούχοι, ιδιώτες-κάτοικοι και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αστυπάλαια, να επωφεληθούν και να αποκτήσουν σε προνομιακές τιμές το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν.

Τα διαθέσιμα προς αγορά ηλεκτρικά οχήματα από το Volkswagen Group και την Kosmocar είναι τα Volkswagen e-up!, ID.3, ID.4 (στο προσεχές μέλλον θα προστεθεί και το ηλεκτρικό scooter SEAT MÓ 125 eScooter), με τις δύο εταιρείες να προσφέρουν συνδυαστικά σημαντικές επιδοτήσεις για την αγορά τους, που φτάνουν έως τα 7.750 ευρώ. Στην ήδη προνομιακή αυτή τιμή, η Ελληνική Δημοκρατία υποστηρίζει από την πλευρά της την αγορά ηλεκτρικού οχήματος από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 12.000 ευρώ. Επιπλέον αυτής, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν πρόσθετη επιδότηση 3.000 ευρώ, για την απόσυρση του παλιού τους οχήματος, ενώ στη διάθεσή τους προς αγορά είναι φορτιστές οικιακής χρήσης, οι οποίοι επιδοτούνται με το ποσό των 500 €.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση αγοράς ενός ID.3 από κάποιον κάτοικο της Αστυπάλαιας, ο οποίος παράλληλα κάνει απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου, η τελική τιμή και το όφελος διαμορφώνονται ως εξής:

Αρχική τιμή ID.3: 33.500 €

Επιδότηση Volkswagen Group & Kosmocar: 7.200 €

Επιδότηση e-Astypalea: 8.484 €

Τελική τιμή: 17.816 €

Τελική τιμή με απόσυρση: 14.816€

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ηλεκτροκίνηση
SHARE:

24Media Network