Αφγανιστάν: Έφυγαν πάνω από 18.000 άνθρωποι – Αναμένονται ανακοινώσεις Μπάιντεν

Αφγανιστάν: Έφυγαν πάνω από 18.000 άνθρωποι – Αναμένονται ανακοινώσεις Μπάιντεν
Εκατοντάδες Αφγανοί πολίτες συγκεντρώνονται έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. AP

Συνεχίζουν τις προσπάθειες οι Αφγανοί πολίτες να εγκαταλείψουν την Καμπούλ, η οποία από την Κυριακή (15/8) βρίσκεται στα χέρια των Ταλιμπάν. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Μπάιντεν για την πορεία της επιχείρησης εκκένωσης.

Πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, αφότου κατέλαβαν την πρωτεύουσα οι Ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αξιωματούχος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Πλήθη συνεχίζουν όμως να είναι συγκεντρωμένα έξω από το αεροδρόμιο καθώς θέλουν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν τη χώρα, πρόσθεσε ο ίδιος νατοϊκός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται.

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Μπάιντεν για την πορεία της επιχείρησης εκκένωσης

Σήμερα, Παρασκευή στις 13:00 (ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ· 20:00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να πραγματοποιήσει δηλώσεις ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, για την πορεία της επιχείρησης εκκένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος πριν από λίγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC που μεταδόθηκε την Πέμπτη (19/08), ο Μπάιντεν δήλωσε πως οι Ταλιμπάν πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα, κάνοντας μάλιστα λόγο για “υπαρξιακή κρίση” από την πλευρά τους. Σε ερώτηση μάλιστα για το αν νομίζει πως οι Ταλιμπάν έχουν αλλάξει, ο Μπάιντεν είπε στο ABC News, “Όχι”.

“Πιστεύω ότι περνάνε κάποιου είδους υπαρξιακή κρίση: Θέλουν να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα ως νόμιμη κυβέρνηση; Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλουν. Τους νοιάζει επίσης το αν έχουν φαγητό να φάνε, αν έχουν εισόδημα… που μπορεί να κινήσει μια οικονομία, τους νοιάζει αν μπορούν ή όχι να κρατήσουν ενωμένη την κοινωνία για την οποία μάλιστα λένε ότι ενδιαφέρονται τόσο πολύ”, είπε ο Μπάιντεν στη συνέντευξη που ηχογραφήθηκε χθες Τετάρτη. “Δεν είμαι σίγουρος για κανένα από αυτά”, δήλωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως η οργάνωση εμφανίζεται πιο αφοσιωμένη σε αυτά που πιστεύει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα