Αφγανιστάν: Γύρισε 20 χρόνια πίσω, υποχρεωτική η μπούργκα για τις γυναίκες

Αφγανιστάν: Γύρισε 20 χρόνια πίσω, υποχρεωτική η μπούργκα για τις γυναίκες
Αφγανές γυναίκες με μπούργκα AP

Πίσω ολοταχώς για τον Αφγανιστάν στο οποίο πάρθηκε απόφαση για επιβολή υποχρεωτικότητας της μπούργκας για τις γυναίκες.

Oι χειρότεροι φόβοι των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το Αφγανιστάν επιβεβαιώθηκαν.

Η νέα κυβέρνηση της Ταλιμπάν αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτική για όλες τις Αφγανές την μπούργκα, το ένδυμα που καλύπτει όλο το σώμα αλλά και το πρόσωπο.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός αρετής, “θέλουμε οι αδερφές μας να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια”. Για τους Ταλιμπάν, για να είναι μία γυναίκα ασφαλής και αξιοπρεπής πρέπει να κυκλοφορεί με την μπούργκα έτσι ώστε να μην προκαλεί τους άνδρες.

Κατά αυτόν τον τρόπο η χώρα γυρίζει 20 χρόνια πίσω, στην προηγούμενη διακυβέρνηση των Ταλιμπάν (1996-2001) όταν και ίσχυαν παρόμοιοι περιορισμοί για τις γυναίκες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επικράτησή τους τον περσινό Αύγουστο και παρά τις υποσχέσεις για σχετική φιλελευθεροποίηση, οι Ταλιμπάν επέβαλλαν μία σειρά από περιορισμούς στις γυναίκες, όπως για παράδειγμα το κλείσμο των σχολείων για κορίτσια από 12 και άνω.

Το διάταγμα για την επιβολή της υποχρεωτικότητας της μπούργκας προβλέπει επίσης ότι οι γυναίκες θα βγαίνουν από το σπίτι “μόνο αν έχουν σοβαρή δουλειά” συστήνοντας παράλληλα την παραμονή στο σπίτι.

Υπό αυτά τα δεδομένα η πιθανότητα να λάβουν διεθνή βοήθεια οι Ταλιμπάν από τη Δύση μειώνεται ολοένα και περισσότερο. Την ίδια ώρα αυξάνεται ο απομονωτισμός του Αφγανιστάν και τα οικονομικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα