Ακάρ: Η Ελλάδα να σεβαστεί την Τουρκία

Ακάρ: Η Ελλάδα να σεβαστεί την Τουρκία
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ AP

Λίγες ώρες πριν από την επανέναρξη των διερευνητικών Ελλάδας- Τουρκίας ο Χουλουσί Ακάρ ζήτησε από την χώρα μας "να σεβαστεί" τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Να σεβαστεί η Ελλάδα τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο ζήτησε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας ώστε, όπως είπε, να μην “υπάρξουν παρεξηγήσεις”.
Ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε εκδήλωση καθέλκυσης της τουρκικής κατασκευής φρεγάτας «Istanbul», τόνισε πως η χώρα του ελπίζει οτι “με τις αμοιβαίες συνομιλίες που θα διεξαγάγουμε με την Ελλάδα, ελπίζουμε τα θέματα να συζητηθούν στο πλαίσιο των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης και να επιτευχθεί μια λύση”

Ο Ακάρ συνέχισε λέγοντας: “Η χώρα μας έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημίκλειστο Αιγαίο Πέλαγος όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες. Είναι γνωστή η θέση μας στο θέμα της μονομερούς επέκτασης των χωρικών υδάτων στη θάλασσα αυτή με τρόπο που θα περιορίζει την ελευθερία ναυσιπλοΐας και την πρόσβαση στην ανοιχτή θάλασσα τόσο της χώρας μας όσο και τρίτων χωρών. Δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτήν τη στάση μας. Σε αυτό το πλαίσιο, περιμένουμε από τη γείτονα μας να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πλέον να εγκαταλείψει και να αποφεύγει δηλώσεις και ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν ορισμένες παρεξηγήσεις”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version