Λονδίνο: Γιατί ακτιβιστές τοποθέτησαν παιδικά παπούτσια στην Πλατεία Τραφάλγκαρ

Λονδίνο: Γιατί ακτιβιστές τοποθέτησαν παιδικά παπούτσια στην Πλατεία Τραφάλγκαρ
Οι ακτιβιστές "Extinction Rebellion" τοποθέτησαν 2.000 ζευγάρια παπούτσια στην Πλατεία Τραφάλγκαρ Extinction Rebellion (Twitter)

Οι ακτιβιστές "Extinction Rebellion" τοποθέτησαν 2.000 ζευγάρια παπούτσια στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, ενώ σήκωσαν ένα πανό με την ένδειξη "Covid Today> Climate Tomorrow> Act Now".

Ακτιβιστές που αγωνίζονται κατά της κλιματικής αλλαηγής τοποθέτησαν περισσότερα από 2.000 ζευγάρια παιδικών παπουτσιών στη σειρά στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, σήμερα Δευτέρα, με σκοπό να διαδηλώσουν κατά των βιομηχανιών άνθρακα, οι οποίες μολύνουν το περιβάλλον.

“Οι ακτιβιστές καλούν την κυβέρνηση να δράσει για την κλιματική κρίση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, έτσι ώστε τα παιδιά και οι νέοι να μην υποστούν μια βαθύτερη κρίση”, ανέφερε η ομάδα.

Τα παπούτσια, τοποθετημένα κατά μήκος της πλακόστρωτης τουριστικής ατραξιόν του κεντρικού Λονδίνου, δόθηκαν στην ομάδα από ανθρώπους από όλη την πόλη και θα γίνουν δωρεά στο Shoe Aid μετά τη δράση, όπως αναφέρει το Reuters.

Η οργάνωση θέλει να φέρει σημαντική αλλαγή στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική δομή του σύγχρονου κόσμου, ώστε να αποτρέψει την καταστροφή που προβλέπουν οι επιστήμονες που μελετούν την κλιματική αλλαγή.

Κατά την ιδεολογία τους, χρειάζεται μη βίαιη πολιτική ανυπακοή, ώστε να αναγκάσει τις κυβερνήσεις να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να αποτρέψουν μια κλιματική κρίση που θα φέρει την πείνα και την κοινωνική κατάρρευση.

«Πολλοί νέοι αισθάνονται φόβο για το τι θα έρθει στο μέλλον, και τώρα με την πανδημία, ίσως άλλοι θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν τον φόβο μας για το μέλλον», δήλωσε η Poppy Silk, 19χρονη ακτιβίστρια από το Extinction Rebellion.

«Ακόμα και ενώ βγαίνουμε από την πανδημία, πρέπει να κινηθούμε προς μια πράσινη αλλαγή, για να αποτρέψουμε μελλοντικές κρίσεις», δήλωσε η Silk.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα