Απαγόρευσαν την είσοδο καρκινοπαθή σε αεροπλάνο

Απαγόρευσαν την είσοδο καρκινοπαθή σε αεροπλάνο

Αμερικάνικη αεροπορική εταιρία ανάγκασε μια καρκινοπαθή να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο. Αποζημίωση προσφέρει η εταιρία μετά τη κατακραυγή από το κόσμο.

Η εταιρία Alaska Airlines βρέθηκε αντιμέτωπη με την κατακραυγή του κόσμου στις Η.Π.Α καθώς απαγόρευσε σε μία καρκινοπαθή γυναίκα να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Σήμερα, Μ.Τετάρτη, η εταιρία ανακοίνωσε ότι προσφέρει αποζημίωση στη γυναίκα,επιστρέφοντας τα χρήματα που κατέβαλε για τα αεροπορικά εισιτήρια της ίδιας και της οικογένειάς της. Τελικά το ποσό αυτό θα δοθεί στην έρευνα για τη θεραπεία του καρκίνου.

Η καρκινοπαθής, Ελίζαμπεθ Σέτζγουεϊ, αποκάλυψε ότι της ζητήθηκε να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος που θα πραγματοποιούσε την πτήση από το αεροδρόμιο Λίχουε, στο Καουάι της Χαβάης, με προορισμό το Σαν Χοσέ, καθώς ένας εργαζόμενος στην Alaska Airlines υποστήριξε πως χρειαζόταν σημείωμα από τον γιατρό της που να δηλώνει ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψει.

Η Σέτζγουεϊ ανέφερε σχετικά με το συμβάν: "Με απομακρύνουν σαν να είμαι εγκληματίας ή μολυσματική. Επειδή έχω καρκίνο και δεν διαθέτω πιστοποιητικό από τον γιατρό; Αναρωτήθηκε κανείς πώς έφτασα στη Χαβάη;".

Μάλιστα η Ελίζαμπεθ ανάρτησε και βίντεο στη σελίδα της στο Facebook όταν το συμβάν λαμβάνει χώρα:

x2m3bfz

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι καθόταν σε έναν χώρο για αναπήρους και περίμενε την πτήση της, όταν ένας υπάλληλος της Alaska Airlines την ρώτησε αν χρειαζόταν βοήθεια. Εκείνη απάντησε ότι μπορεί να χρειαζόταν λίγο περισσότερο χρόνο για να επιβιβαστεί καθώς μερικές φορές αισθάνεται αδυναμία. Αμέσως μετά η εταιρεία έφερε έναν γιατρό να της μιλήσει και, αφού άρχισε η επιβίβαση, έστειλε έναν υπάλληλο να της ζητήσει να κατέβει από το αεροπλάνο.

Μόλις το συμβάν έγινε γνωστό η αντίδραση του κόσμου ήταν έντονη με την εταιρία να ζητάει συγγνώμη για το επεισόδιο, υποστηρίζοντας ότι βασική της έννοια ήταν η υγεία της γυναίκας:"Λυπούμαστε για τη ενόχληση που υπέστη η κυρία Σέτζγουεϊ την Δευτέρα. Επιστρέψαμε τα χρήματα των εισιτηρίων και θα καλύψουμε το κόστος της διαμονής της οικογένειάς της στο Λίχουε''.

Πάντως η Σέτζγουεϊ απάντησε ότι τα χρήματα που θα λάβει θα δοθούν σε ερευνητικά κέντρα για τη μελέτη του πολλαπλού μυελώματος, της ασθένειας από την οποία πάσχει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: