Από αιχμάλωτος του Χάφταρ επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα

Από αιχμάλωτος του Χάφταρ επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα

Πώς από αιχμάλωτος του Χάφταρ υψηλόβαθμος αξιωματικός του τουρκικού στρατού κατέληξε να είναι επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στις συζητήσεις για τα ΜΟΕ.

Από κρατούμενος -έστω για λίγο- των δυνάμεων του Χάφταρ στη Λιβύη, επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα! 

Ήταν ανάμεσα στους έξι Τούρκους που οι δυνάμεις του Χάφταρ είχαν αποκαλύψει και αιχμαλωτίσει κάνοντας την Άγκυρα να απειλήσει με αντίποινα. Οι δυνάμεις του Χάφταρ είχαν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα διαβατήρια τους, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η ιστοσελίδα Al Masrad. 

Την Πέμπτη που ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελληνικής και Τουρκικής αντιπροσωπείας στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας βρέθηκε στο γραφείο του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου σύμφωνα με το militaire.gr. Ηταν ο Ιρφάν Οζέρτ. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανταλλαγή επισκέψεων επιπέδου Διοικητών Σχηματισμών, ανταλλαγή άρθρων και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις. Οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών είχαν σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Λιβύη, Χαλίφα Χάφταρ
SHARE:

24Media Network