Αποκλειστικά από Σοσιαλιστές η επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας

Αποκλειστικά από Σοσιαλιστές η επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας
O Πέδρο Σάντσεθ δέχεται το χειροκρότημα σοσιαλιστών βουλευτών μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής AP

"Δεν υπάρχει χώρος για τον Πάμπλο Ιγκλέσιας", δήλωσε μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών, Μαργαρίτα Ρόμπλες

Σε κυβέρνηση μειοψηφίας οδηγείται ξανά η Ισπανία μετά την σημερινή υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης Ραχόι και την ανάληψη της εξουσίας από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο Βασιλιάς Φίλιππος στις 15:30(τοπική ώρα) υποδέχτηκε την Πρόεδρο της Βουλής Άνα Πάστορ, η οποία του κοινοποίησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Θα ακολουθήσει και η υποβολή της παραίτησης της κυβέρνησης Ραχόι στον Φίλιππο και στη συνέχεια η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του βασιλικού διατάγματος που θα ορίζει και την ημερομηνία της ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης.

Τα ονόματα των υπουργών που θα την απαρτίζουν θα πρέπει να έχουν αποφασιστεί μέχρι την ημέρα της ορκομωσίας. Επίσημα δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, εκτός από το γεγονός ότι θα αποτελείται από υπουργούς του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφο του ισπανικού Cuatro, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών, Μαργαρίτα Ρόμπλες, μετά την ψηφοφορία, η κυβέρνηση θα αποτελείται αποκλειστικά από σοσιαλιστές, χωρίς τη συμμετοχή μελών των Podemos. “Δεν νομίζω ότι υπάρχει χώρος για τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, αν και αυτή είναι μία απόφαση του Προέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα είναι αποκλειστικά σοσιαλιστική”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα