Αυστρία: Κλείνει συμφωνία για το ρωσικό εμβόλιο

Αυστρία: Κλείνει συμφωνία για το ρωσικό εμβόλιο
Εμβόλιο Sputnik V Shutterstock

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς προανήγγειλε τη συμφωνία της χώρας του με τη Ρωσία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik.

Οι διαπραγματεύσεις για μία σύμβαση αγοράς του ρωσικού εμβολίου “Sputnik V” κατά του κορονοϊού από την Αυστρία έχουν πρακτικά ολοκληρωθεί, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τόνισε χαρακτηριστικά ότι “μία αγορά για εμάς στην Αυστρία είναι δυνατή”, προσθέτοντας ότι με ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις εμβολίων, αυτό θα ήταν ένα “επιπλέον turbo” για την αυστριακή εκστρατεία εμβολιασμού.

Μετά την κρίση, ο καγκελάριος – ο οποίος υποστηρίζει εδώ και μήνες την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου από την Αυστρία-προτίθεται να θέσει εντός της Ευρώπης το ερώτημα, τι θα μπορούσε κανείς να είχε κάνει διαφορετικά προκειμένου να υπάρχει η ίδια ταχύτητα όπως στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο όσον αφορά την προμήθεια όσο και την έγκριση εμβολίων.

Της προμήθειας του ρωσικού εμβολίου “Sputnik V” από την Αυστρία υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία και ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Κόμματος ‘Αουγκουστ Βέγκινγκερ, τονίζοντας ότι κατά την προμήθεια εμβολίων, δεν θα πρέπει να υπάρχουν “παρωπίδες”.

“Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα, και μία παραγγελία του εμβολίου “Sputnik V” μπορεί πιθανόν να γίνει ήδη την ερχόμενη εβδομάδα”, είχε δηλώσει στις 31 Μαρτίου ο Αυστριακός καγκελάριος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αυστρία Ντμίτρι Λιουμπίνσκι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα