Δανία: Βρέθηκε το κεφάλι της δημοσιογράφου

Δανία: Βρέθηκε το κεφάλι της δημοσιογράφου

Η σουηδέζα Κιμ Βαλ είχε επισκεφτεί το υποβρύχιο δανού εφευρέτη, προκειμένου να του πάρει συνέντευξη

Το κεφάλι και τα πόδια της σουηδέζας δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, ανακάλυψε η αστυνομία της Δανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Η Βαλ, είχε χάσει τη ζωή της κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, όταν πήγε να πάρει συνέντευξη από τον δανό εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν τον Αύγουστο πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του.

Το κεφάλι και τα πόδια βρέθηκαν μέσα σε μια τσάντα, ενώ τα ρούχα της νεαρής γυναίκας ήταν μαζεμένα μέσα σε μια δεύτερη τσάντα, διευκρίνισε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Γενς Μόλερ Γένσεν, προσθέτοντας ότι δύτες βρήκαν μέσα στον Κόλπο Κέγκε, όχι μακριά από την Κοπεγχάγη, τις τσάντες. "Τη χθεσινή νύχτα, ο ιατροδικαστής μας επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για την Κιμ Βαλ", δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στους δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη ότι δεν υπάρχουν κατάγματα στο κρανίο της Βαλ. Η ανακάλυψη των μελών της δημοσιογράφου έγινε χθες, Παρασκευή.

Η αστυνομία κατηγορεί τον Δανό Μάντσεν για τη δολοφονία της Βαλ, κατηγορία που επισύρει ποινή φυλάκισης από πέντε χρόνια έως ισόβια. Ο Μάντσεν συνελήφθη μετά τη βύθιση του υποβρυχίου του και αφότου διασώθηκε.

Στις 23 Αυγούστου η αστυνομία ταυτοποίησε ένα ακέφαλο γυναικείο πτώμα που ξεβράστηκε στ΄ανοικτά της Κοπεγχάγης λέγοντας ότι ανήκει στη Βαλ. Η αιτία του θανάτου της δεν έχει διευκρινιστεί.

Ο 46χρονος Μάντσεν, που κρατείται από τις 11 Αυγούστου, δηλώνει ότι η Βαλ έχασε τη ζωή της σε ατύχημα, όταν χτυπήθηκε από μια καταπακτή πάνω στο υποβρύχιό του.

Πηγή:ΑΜΠΕ

SHARE:

24Media Network