Διαδήλωση Ουκρανών στο Χάρκιβ, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία

Διαδήλωση Ουκρανών στο Χάρκιβ, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία
Διαδήλωση Ουκρανών στο Χάρκιβ, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία AP

Διαδήλωση ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην πόλη Χάρκιβ, κοντά στα ρωσικά σύνορα. "Το Χάρκιβ είναι Ουκρανία" φώναζαν οι διαδηλωτές.

Χιλιάδες Ουκρανοί διαδήλωσαν στους δρόμους της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Ουκρανίας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη Ρωσία κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «το Χάρκιβ είναι Ουκρανία» και «Σταματήστε την ρωσική επίθεση», καθώς συνεχίζεται η κρίση που έχει προκαλέσει η συγκέντρωση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στην ρωσοουκρανική μεθόριο, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το Χάρκιβ, βιομηχανική πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που απέχει 42 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως πιθανός στόχος μίας ρωσικής επίθεσης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν και ο εκπρόσωπός του διευκρίνισε στην συνέχεια ότι μιλούσε υποθετικά.

ADVERTISING

Οι διαδηλωτές στο Χάρκιβ τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο ανεμίζοντας ουκρανικές σημαίες ή σημαίες συμμάχων που υποστηρίζουν το Κίεβο, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network