Εκλογές στη Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση δείχνει νίκη Μακρόν με 56%

Εκλογές στη Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση δείχνει νίκη Μακρόν με 56%
AP

Νικητής στον δεύτερο γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν με το 56%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό εφημερίδας και ραδιοφωνικού σταθμού.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinionway-Kea Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 71%.

Χθες το φως της δημοσιότητας είδαν άλλες τρεις δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να προηγείται της Μαρίν Λεπέν και να κερδίζει με ποσοστά υψηλότερα από εκείνα που καταγράφονταν πριν από τον πρώτο γύρο.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos δίνει στον Μακρόν ποσοστό 56,5% στον δεύτερο γύρο. Η ίδια εταιρεία τον έδινε νικητή των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 53% στις 8 Απριλίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο.

Στη δημοσκόπηση της Opinionway ο Μακρόν φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 56%, δηλαδή δύο μονάδες πάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, την Παρασκευή. Νικητή των εκλογών με 55% τον φέρνει και η δημοσκόπηση της Ifop, που πριν από τον πρώτο γύρο του έδινε ποσοστό 52% στον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με την Ifop, η αποχή αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 26%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα