Ελβετία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας

Ελβετία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας
Διαδήλωση κατά του ρατσισμού - Φωτό αρχείου AP

Οι διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις της Ελβετίας κρατούταν πανό με συνθήματα όπως "Black Lives Matter", "Ο ρατσισμός είναι κι αυτός επιδημία" ή "I Can't Breath".

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε πόλεις της Ελβετίας καταγγέλλοντας τον ρατσισμό και την αστυνομική βία, παρά την απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 300 ατόμων για την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ζυρίχη, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι ντυμένοι στα μαύρα. Κάνοντας πορεία στο κέντρο της πόλης, οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Black Lives Matter», «Ο ρατσισμός είναι κι΄αυτός επιδημία» ή “I Can’t Breath”.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Βέρνη, ενώ περί τους χίλιους διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Λοζάνης.

Οι διαδηλώσεις είχαν σκοπό να καταγγείλουν την αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην Ελβετία, όπου τρεις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους τα τέσσερα τελευταία χρόνια στα χέρια της αστυνομίας της Λοζάνης, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με το όνομα του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και του Μάικ Μπεν Πίτερ, ενός Νιγηριανού που σκοτώθηκε το 2018 στην Λοζάνη, αφού ακινητοποιήθηκε στο έδαφος από αστυνομικούς, όπως και ο Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα