Εμβόλιο κορονοϊού: Έφθασαν στη Βολιβία οι πρώτες δόσεις του Sputnik V

Έφθασε στη Βολιβία η πρώτη παρτίδα δόσεων του Sputnik V
Έφθασε στη Βολιβία η πρώτη παρτίδα δόσεων του Sputnik V JUAN KARITA / ASSOCIATED PRESS

Η Βολιβία παρέλαβε χθες μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του Sputnik V. Η διανομή του ρωσικού εμβολίου θα αρχίσει σήμερα.

Η Βολιβία παρέλαβε χθες Πέμπτη μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου για το νέο κορονοϊό, του Sputnik V, η οποία θα αξιοποιηθεί για την ανοσοποίηση μελών του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Βολιβιανό αεροσκάφος πήγε για να παραλάβει το φορτίο στο Μπουένος Άιρες, όπου είχε φθάσει από τη Μόσχα, διευκρίνισε η κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Άρσε.

ADVERTISING

Η διανομή των εμβολίων αυτών σε όλη τη χώρα θα αρχίσει σήμερα Παρασκευή, ενημέρωσε ο Χόρχε Ρίχτερ, εκπρόσωπος του προέδρου.

Αυτές οι πρώτες 20.000 δόσεις είναι μέρος της ποσότητας 5,2 εκατ. δόσεων που η Λα Πας συμφώνησε με τη Μόσχα να αγοραστούν τον Δεκέμβριο και αναμένεται να παραδοθεί κατά φάσεις μέχρι τον Μάρτιο.

Η Βολιβία έχει επίσης παραγγείλει κάπου πέντε εκατ. δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και παράγεται στην Ινδία από το Serum Institute.

Ακόμη, η Λα Πας αναμένει πέντε εκατ. επιπλέον δόσεις αυτού του τελευταίου εμβολίου μέσω του μηχανισμού COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η χώρα των 11,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει ως εδώ 10.160 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 208.070 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Sputnik V, Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός, Covid-19, Βολιβία
SHARE:

24Media Network