Ο Ερντογάν τα βάζει με τη Δύση και βλέπει “Σταυροφορίες” – “Ανήθικο το Charlie Hebdo”

Ο Ερντογάν τα βάζει με τη Δύση και βλέπει “Σταυροφορίες” – “Ανήθικο το Charlie Hebdo”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

"Θέμα τιμής" χαρακτήρισε τη στάση του κατά των επιθέσεων στον προφήτη Μωάμεθ ο Ερντογάν. Για τα σύνορα με τη Συρία δήλωσε πως η Άγκυρα έχει το νόμιμο δικαίωμα να αναλάβει δράση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (28/10), ότι οι χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ θέλουν “να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες” καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας για τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Ο Ερντογάν είπε σε μία ομιλία του προς τους βουλευτές του Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης στο κοινοβούλιο, ότι η στάση του κατά των επιθέσεων στον προφήτη Μωάμεθ ήταν “ένα θέμα τιμής για εμάς”.

“Ανήθικο” το Charlie Hebdo

“Ανήθικο περιοδικό που δεν στοχεύει τον ίδιο, αλλά τον προφήτη Μωάμεθ” χαρακτήρισε την Τετάρτη ο Ταγίπ Ερντογάν το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo το οποίο στο εξώφυλλό του τον παρουσιάζει με τα εσώρουχα να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας.

“Άκουσα ότι το ανήθικο γαλλικό περιοδικό με στοχεύει. Δεν είδα το σκίτσο, δεν θα το κοιτάξω καν. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για τον άτιμο που στοχεύει τον προφήτη μου. Είναι τιμή μας να απαντήσουμε στις επιθέσεις εναντίον του προφήτη μας” τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας πριν από λίγο στην ΚΟ του κόμματός του.

Νωρίτερα η γενική εισαγγελία της Άγκυρας διέταξε ερεύνα εναντίον των υπεύθυνων του Γαλλικού περιοδικού.

Όπως ακόμη αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία έχει το νόμιμο δικαίωμα να αναλάβει δράση για ακόμη μία φορά, αν οι μαχητές δεν έχουν εκκαθαριστεί από τα σύνορα της με τη Συρία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε πως η πρόσφατη ρωσική επίθεση κατά Σύριων ανταρτών στο Ιντλίμπ που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Συρίας, έδειξε ότι η διαρκής ειρήνη στη Συρία, δεν είναι επιθυμητή.

Όσον αφορά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία είναι ειλικρινής στις προσπάθειές της να επιλύσει τη σύρραξη και πιστεύει στην ειλικρίνεια της Ρωσίας, ενώ πρόσθεσε πως έχει πει στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι μπορούν να επιλύσουν μαζί το πρόβλημα.

Επίσης, δήλωσε πως είπε στον Πούτιν ότι η Αρμενία χρησιμοποιεί τους Κούρδους μαχητές στις συγκρούσεις, αφού ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τις ανησυχίες του, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, σχετικά με την αυξανόμενη εμπλοκή μαχητών από τη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα