Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για υπόθεση βιασμού στο Προεδρικό Μέγαρο

Το Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας
Το Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας 2021 REGIS DUVIGNAU/POOL PHOTO VIA AP, FILE

Γάλλοι εισαγγελείς ερευνούν τον φερόμενο βιασμό μιας γυναίκας στρατιωτικού από συνάδελφό της στο προεδρικό μέγαρο στο Παρίσι.

Σάλο έχει προκαλέσει στη γαλλική κοινή γνώμη μια "σκοτεινή" υπόθεση βιασμού που φαίνεται πως έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου διαμένει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και την οποία ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας έπειτα από καταγγελίες μια γυναίκας στρατιωτικού.

Η φερόμενη επίθεση, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation, η οποία ήταν και η πρώτη που δημοσιοποίησε τις καταγγελίες, έλαβε χώρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων μετά από εκδήλωση για την αποστράτευση τριών στρατιωτικών, όπου ήταν παρών ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

ADVERTISING

Ο εισαγγελέας του Παρισιού ανέφερε πως η έρευνα εκ μέρους του γραφείου του έχει ξεκινήσει από τις 12 Ιουλίου, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει αν είναι αληθείς οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης περί βιασμού γυναίκας στρατιωτικού από πράκτορα ασφαλείας του Μεγάρου την 1η Ιουλίου.

Το γραφείο του εισαγγελέα ενημέρωσε επίσης τα μέσα ότι ο κατηγορούμενος πράκτορας ανακρίθηκε ως «βοηθητικός μάρτυρας», που σημαίνει ότι δεν θεωρούνταν ύποπτος διάπραξης σεξουαλικής κακοποίησης τη στιγμή της ανάκρισης και άρα δεν αντιμετώπιζε σοβαρές κατηγορίες.

Οι δύο στρατιώτες ήταν συνάδελφοι και εργάζονταν στο γραφείο γενικού επιτελείου υψίστης ασφαλείας στο Μέγαρο των Ηλυσίων, υπεύθυνοι για ευαίσθητα κυβερνητικά θέματα, ενώ αναφέρεται πως η γυναίκα κατέθεσε την καταγγελία για βιασμό σε κοντινό αστυνομικό τμήμα λίγες ώρες μετά τη δεξίωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Βιασμός
SHARE:

24Media Network